Annonce
Kerteminde Ugeavis

Er lille Maja rød, gul eller grøn? Nyt bekymringsbarometer måler børns trivsel i børnehaven

Pædagoger i Kerteminde Kommune har fået et nyt værktøj til at holde øje med børnenes trivsel. Arkivfoto: Helle Kryger
Kerteminde Kommune har netop modtaget de første data fra et nyt system, der måler børns trivsel i dagtilbud. Hvert femte barn har brug for en ekstra hånd.
Annonce

Nordøstfyn: I håb om at være hurtigere på banen med hjælp, når børn i kommunens dagtilbud har brug for det, har Kerteminde Kommune indført et nyt system til at måle børnenes trivsel.

Det hedder TOPI, og er en slags bekymringsbarometer, der kategoriserer børnerne i rød, gul og grøn, hvor rød signalerer "stærk bekymring."

I denne uge modtog politikerne resultatet af den første måling, og tallene viser, at kun ganske få lander i det røde felt (15 ud af 832 børn), mens gennemsnitligt hver femte barn lander i den gule kategori og dermed har brug for en ekstra hjælpende hånd for at trives.


Det er ikke, fordi vi ønsker at kategorisere børn. Det er for at undgå, at de børn, hvor der kun skal en lille indsats til, ikke bliver glemt.

Jutta Nielsen (EL)


- Vi har længe talt om at sætte fokus på den tidlige indsats. Jeg kan se, at heldigvis ligger langt de fleste børn i det grønne felt. Det er ikke, fordi vi ønsker at kategorisere børn. Det er for at undgå, at de børn, hvor der kun skal en lille indsats til, ikke bliver glemt. Altså at vi får øje på flere af dem i det gule felt, fortæller formand for børn- og skoleudvalget, Jutta Nielsen (EL).

Annonce

Ansætter specialpædagoger

Resultaterne er meget forskellige fra distrikt til distrikt.

På Hindsholm er der stort set ikke noget at bekymre sig om. Her er 92 procent af børnene i god trivsel. I Langeskov er billedet stort set det samme med 83 procent i det grønne felt. I Kerteminde lander hvert fjerde barn i det gule felt. I Munkebo og Marslev er der mere at bekymre sig om. Her lander cirka hvert tredje barn i det gule felt. Mens der er "stærk bekymring" for ni ud af Munkebos 150 vurderede børn.

Det er den enkelte institution, der har vurderet hvert enkelt barn. Resultaterne skal blandt andet bruges til at vurdere, hvordan den enkelte institution skal prioritere ressourcerne.

Derudover har Kerteminde Kommune besluttet at ansætte to specialpædagoger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce