Annonce
Kerteminde Ugeavis

Erik og Finn er drevet af kærligheden til smukke ting: Nu driver de en antikbutik sammen

Det er som regel kun Erik Claudi, at kunderne møder i antikbutikken i Trollegade, fordi Finn Schmidt stadig arbejder som tømrer. Foto: Mette Louise Fasdal
Da Erik Claudi gik på pension som afdelingsleder på Mesingeskolen, var han ikke klar til at stoppe med at arbejde. Så sammen med sin mand, Finn Schmidt, åbnede han antikbutikken, "Antik og Kunst, " i Kerteminde.
Annonce

Kerteminde: Et maleri på væggen i et sommerhus må gerne fortælle noget om det område, hvor sommerhuset ligger. Det har Erik Claudi fundet ud af i de fire år, han nu sammen med sin mand, Finn Schmidt, har haft "Antik og kunst" i Kerteminde.

Det er meget ofte, at sommerhusejere træder ind i butikken for at nærstudere udvalget af malerier.

Derfor hænger malerier af kunstnerne som Regnar Lange, Peter Larsen Birkebjerg og Lars Swane ikke længe på væggene i antik-butikken.

- Og det er både unge og gamle, der er interesserede, fortæller Erik Claudi, som oplever, at han og Finn Schmidt har fået skabt en forretning, der trækker mange forskellige kunder til sig.

- Vi har også fået mange faste kunder, fortæller han.

Annonce

Interesse for smukke ting

Han er tidligere afdelingsleder på Mesingeskolen, hvor han arbejdede med specialklasser.

Da han gik på pension, følte han sig ikke klar til at trække sig helt tilbage og vendte derfor tilbage til at have antikforretning. Det havde han allerede tidligere prøvet at have, da han boede på Sjælland. Det havde faktisk altid været hans plan at drive antikforretning, når han ikke længere var i skolevæsnet. For han ville gerne hellige sig den hobby, han har været drevet af hele sit liv.

Erik Claudi og Finn Schmidt vil gerne have, at det skal være en form for opdagelsesrejse, når kunderne træder ind i deres antikbutik i Trollegade. Foto: Mette Louise Fasdal

- Jeg kan bare godt lide at beskæftige mig med smukke ting, og når man først bliver ramt af sådan noget, slipper man det bare ikke, fortæller han og glæder sig over, at han kan dele den interesse med sin mand.

Finn Schmidt arbejder til dagligt som tømrer, men hjælper også til i butikken i ny og næ. Det  er dog primært Erik Claudi, kunderne møder, når de træder ind i butikken.


Jeg kan bare godt lide at beskæftige mig med smukke ting, og når man først bliver ramt af sådan noget, slipper man det bare ikke.

Erik Claudi, indehaver af Antik og Kunst i Trollegade i Kerteminde


Af hensyn til indbrud sælger Antik og Kunst ikke sølv, guld og smykker, og du finder heller ikke spisestel, men ellers er der mange andre ting, som kunderne kan gå på opdagelse i.

- Vi ønsker at sælge mere unika-ting, understreger Erik Claudi, som gerne vil give sine kunder  en lille opdagelsesrejse, når de træder ind i butikken.

Derfor er varerne også sat frem, så man kan løfte dem og udforske dem nærmere.

- Vi sørger for at have varer i alle prislag, siger Erik Claudi.

Annonce

Service er vigtig

For ham og Finn Schmidt er det ikke svært at finde nye ting til forretningen. De rydder ikke dødsboer, men køber både af private, der kommer ind og gerne vil sælge, og de drager også ud i landet for at hente nye ting, som de blandt andet finder på auktioner. Derfor er der også jævnligt udskiftning, og det er noget, som de faste kunder bemærker og oplever som noget meget positivt.

For parret er det meget vigtigt at yde en god service, og derfor tilbyder de også deres kunder, at de kan få tingene med hjem, inden de beslutter sig for at beholde dem.

- Ind i mellem er det jo svært at vide, om tingene lige passer ind derhjemme, og så er det meget rart at have muligheden for at se det an lidt.

Desuden kører Erik Claudi og Finn Schmidt også gerne ud med tingene - ganske gratis, også selv om der er en Storebæltsbro, der skal forceres. Dog bliver det ikke lige dag-til-dag-levering, men så bliver det, når de alligevel har et ærinde på Sjælland.

- Da vi åbnede butikken for år tilbage, var der mange, der sagde: Det kommer aldrig til at gå. Men det går da egentlig meget godt, siger Erik Claudi med et glimt i øjnene over mundbindet.

Malerier med lokale motiver og malet af lokale kunstnere er noget, som kunderne efterspørger. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Mindeord: Farvel Kojak

Annonce