Annonce
Kerteminde Ugeavis

Erling har været frivillig idrætsleder i 40 år: - Kald mig bare 'sportsidiot'

Erling Knudsen nyder at være frivillig. Arkivfoto: Helle Nordström
- For hver krone givet til idrætten sparer Kerteminde Kommune mindst ti kroner på andre områder, siger Erling Knudsen, der er formand for folkeoplysningsudvalget.
Annonce

Efter 10 år som formand for folkeoplysningsudvalget og mere end 40 år som frivillig idrætsleder er der pondus på, når Kerteminde Kommunes ypperste ambassadør for bedre forhold for de frivillige idrætsledere udtaler sig om kommunens idrætspolitik.

Kerteminde Ugeavis møder 71-årige Erling Knudsen under private forhold i hjemmet i Birkende, og en halv times aftale bliver hurtigt til næsten to timers snak om Erlings enorme engagement i idrættens tjeneste.

- Kald mig bare ”sportsidiot”, for ud over mit private forhåndværende job som sælger har jeg nydt fritidslivet, tidligere som aktiv fodbold-og håndboldspiller over trænerjobs til siden 1982 som idrætsleder på mange forskellige niveauer, siger Erling Knudsen.

- Jeg har nydt hvert sekund.

- Jeg kan ikke lade være. Tidligt i mit liv opstod interessen for organisatorisk at arbejde for bedre forhold for især de mindre foreninger. Begyndende med bestyrelsesposter i Birkende Boldklub over medlem i Langeskov Kommunes fritidsnævn, fortætter Erling Knudsen.

Kais frivillige hjørne

Målet med "Kais frivillige hjørne" er portrætter af friviilige, der yder noget unikt for frivilligheden i Kerteminde Kommune.

Giv gerne et tip, hvis du har en god idé til en frivillig, der fortjener et portræt.

Kai Holm har i mere end 10 år været skribent på Kerteminde Ugeavis og Fyens Stifitstidende.

Har har været aktiv i håndbold, fodbold og nu i tennis.

Tidligere lærer og idrætstræner - var i mere end 20 år håndboldtræner på divisionsniveau.

Han har været formand for Kerteminde Håndboldklub i 12 år og er nu formand for Fyns Tennis Union.

Kai Holm kan kontaktes på kai@galnet.dk.

Annonce

Første Langeskov Kommune - så Kerteminde

Med indførelsen af folkeoplysningsloven i 1992 blev Erling Knudsen helt naturlig en del af Langeskov Kommunes første udvalg og senere formand.

Efter kommunesammenlægningen i 2006 repræsenterede Erling det nye byråd i proceduren med at sammenlægge de tre kommuners fritidspolitik, og fra 2010 og indtil nu formand for folkeoplysningsudvalget i Kerteminde Kommune.

Folkeoplysningsudvalget hører ind under kommunens kultur- og fritidsudvalg med 11 repræsentanter. Seks fra foreningerne, to fra aftenskolerne, to fra byrådet og en fra fritidscentret.

Folkeoplysningsudvalget er høringspartner om alt, der vedrører nyanlæg, for eksempel boldbaner, lokaler og fordelingspartner af tilskud til alt fra haldrift til leder- træneruddannelser med mere. I Kerteminde Kommune er der i alt cirka 130 folkeoplysende foreninger og med kommunens sociale foreninger, for eksempel biblioteksvenner, fritidshusforeninger med flere, når kommunen op på cirka 300 aktive foreninger. Omregnet i personer, er det op mod 10.000 personer, der årligt laver frivilligt arbejde i vores lille kommune, fortsætter formanden.

Annonce

Mød formanden for folkeoplysningsudvalget

Som et led i at skabe mere synlighed om mulighederne for foreningslivet i Kerteminde, har Erling Knudsen og Jens Gantriis fra Frivillighedscentret indledt en besøgsrunde i foreningslivet. Indtil videre med succes.

Det er for at give foreningerne større mulighed for råd og vejledning. Fremover kan man også møde de to den tredje torsdag i måneden i tidsrummet klokken 16.30-17.30 på Kulturhus Fjorden.

Næste gang den 20. februar 2020. Gerne med tidsbestilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Annonce