Annonce
Kerteminde Ugeavis

Far, mor og to sønner arbejder sammen: Familiebageri på vej mod 30 års jubilæum

Far og søn, Henning Stub og Steffen Stub, arbejder til dagligt sammen i Stub's Bageri i Langeskov. Foto: Mette Louise Fasdal
Til januar kan Connie og Henning Stub markere, at de har haft bageri i Langeskov i 30 år. I bageriet er de ikke længere de eneste to med efternavnet Stub.
Annonce

Langeskov: 26-årige Steffen Stub hiver en plade med brunkager ud af ovnen.

Det er den første af mange plader med julesmåkager, som Stub's Bageri i Langeskov kommer til at bage i den kommende tid. For efter november banker julemåneden, december, på.

Ved siden af Steffen Stub er hans far, 60-årige Henning Stub, ved at folde dej sammen til en ny portion overskårne.

Far og søn arbejder sammen dagligt i bageriet, og normalt gør også Henning Stubs søn og Steffen Stubs bror, Nicolaj Stub, dem selskab, men i dag har han fri.

Bagdøren til bageriet går op, og med et smil vippende på læben træder 57-årige Connie Stub ind ad døren. Hun bærer på en kasse med nye forsyninger af plastikhandsker, som hun lige har været ude og hente.

Steffen Stub hiver den første plade med brunkager ud af ovnen. Foto: Mette Louise Fasdal

Stubs's Bageri, som til januar har eksisteret i 30 år på Rønningevej i Langeskov, er blevet til et familieforetagende. Her arbejder Connie og Henning Stub sammen med deres to ældste sønner, og ind i mellem giver datteren, Nanna, også en hånd med, når der er behov for det. Hun arbejder til dagligt som sekretær på Odense Universitetshospital. Yngstemand i børneflokken, Lukas på 17 år, er i øjeblikket på Idrætsefterskolen Ulbølle i Vester Skerninge, og det er uvist, om han også skal være bager som sin far og to brødre.

- Jeg tror det ikke, for han kan ikke komme så tidligt op, ler Connie Stub.

Til gengæld er han nødt til at give et nap med, hvis han gerne vil have nogle lommepenge, mener hun.

- Hans søskende synes jo også, at han er lidt forkælet, tilføjer hun.

Connie Stub passer butikkerne og har kontakten med kunderne og personalet. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce

Sønnerne tager den tidlige tjans

I mange år stod Henning og Connie Stub tidligt op for at komme på arbejde i bageriet. Ofte havde klokken lige passeret midnat, når Henning Stub gik i gang med brødproduktionen. Nu kan han ligge og snue lidt længere og kommer først på arbejde ved fem-tiden.

For nu er det de to bagersønner, der tager den første tørn.


Det er en passion for os, så vi tæller faktisk ikke arbejdstimerne.

Henning Stub, Stub's Bageri i Langeskov


Henning Stub var 29 år, da han købte bageriet. På det tidspunkt havde hverken han eller Connie nogen kendskab til Langeskov.

De kom fra Ringe, hvor de også begge voksede op side om side. Henning mener, at Connie har sagt, at hun allerede tjekkede ham ud, da de gik på samme skole. Det, mener Connie, nu er noget, at han har bildt sig selv ind. Rigtigt er det dog, at Henning er hendes storebrors kammerat, som hun forelskede sig i. I over 30 år har de været gift. De har fået fire børn og har sammen et bageri. Faktisk har de næsten to bagerier, for for seks år siden åbnede de brødudsalg i Ringe.

21-årige Lonnie Skriver er Stub's Bageris mødestabile lærling. Hun kommer hver morgen cyklende fra Ullerslev. Foto: Mette Louise Fasdal

De har delt arbejdet mellem sig. Henning sørger for, at der kommer bagværk, der kan sælges i butikkerne, mens Connie styrer personalet begge steder. I alt er der 20 ansatte. Ind i mellem sker det, at de kommer de til at blande sig i hinandens domæner.

- Vi vil jo gerne begge bestemme lidt, konstaterer Henning Stub drillende og kigger på sin kone.

Så går bølgerne højt, men hurtigt indfinder kammertonen sig igen.

Annonce

Bor i Ferritslev

I den første tid, hvor parret drev bageri i Langeskov, boede de i lejligheden ovenpå, men efterhånden fik familien vokseværk, og derfor var de nødt til at finde noget andet at bo i.

Nu bor de i Ferritslev, for det var her, der var økonomi til at købe hus. Så kunne familien også bo lige ved siden af Ferritslev Friskole, hvor børnene gik i skole.

For Connie Stub har det også visse fordele at flytte væk fra bageriet, for hun kunne ikke rigtigt finde ud af at holde fri, når hun burde.

- Hvor er mor henne? spurgte børnene.

- Hun er nede i bageriet, lød svaret.

Annonce

Passion for arbejdet

For både Connie og Henning Stub er det at drive et bageri nu en livsstil.

- Det er en passion for os, så vi tæller faktisk ikke arbejdstimerne, fastslår Henning Stub.

Begge synes, at det går godt i bageriet.

- Langeskov er en dejlig by, og vi har mange loyale kunder, som har taget et aktivt valg om, at de går herop til os og handler, siger Connie.

Hver uge har parret en fridag. Det kan være en mandag eller en søndag. Ugedagen ligger ikke fast, men når den er der, kigger de på hinanden og tænker: Hvad skal vi lave? Ofte tager de sig af et af deres fire børnebørn.

- Glæden ved børnene er, at dem skal vi ikke opdrage på. Det gør det langt hyggeligere, understreger Connie Stub.

Henning Stub er nu 60 år, og han agter at blive ved i bageriet til, han bliver 67 år.

Hvem der herefter skal sørge for, at der kommer bagværk ud i butikken, er endnu uvist.

Sønnen Steffen har vist interesse.

- Men der skal absolut ikke lægges noget pres på hans skuldre, pointerer Henning Stub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce