Annonce
Kerteminde Ugeavis

Fire mænd tæt på de 70 år bliver legebørn på isen: - Det giver os virkelig et adrenalin-kick

Det er vinden, der afgør, om det er muligt at komme ud på isen med dragen. Foto: Mette Louise Fasdal
Sne er ikke kun for børn. Fire mænd mellem 65 og 70 år bliver lykkelige, når sneen falder, og frosten sætter ind.
Annonce

Kerteminde: Det er ikke kun børn, der jubler, når sneen falder og lokker til udeleg.

Fire granvoksne mænd - Steen Kristensen, Steen Pedersen, Mogens Nielsen og Peter Sjøstrand får et kæmpe smil på læben, når snefnuggene vrimler, og iskloen tager fat.

Om sommeren kører de buggy på strandene ved Vejers, Rømø eller Skalling, og om vinteren, hvis Kong Vinter strammer sit greb om os og sender kulde og sne, tager de af sted på ski og skøjter med en kite (drage, red.).


Det giver os virkelig et adrenalin-kick, og til tider kommer vi også til at køre så hurtigt ud over isen, at vi næsten ikke tør mere.

Peter Sjøstrand


Annonce

Afhængig af vind

Derfor var det for forbipasserende bilister på Risingevej forleden muligt, at se de fire legekammerater slå sig løs på marken ved Kauslunde Å.

Peter Sjøstrand fortæller, at de fire legekammerater har kendt hinanden i over 50 år. Foto: Mette Louise Fasdal

- Det giver os virkelig et adrenalin-kick, og til tider kommer vi også til at køre så hurtigt ud over isen, at vi næsten ikke tør mere, ler Peter Sjøstrand, der er på vej ud på isen til de andre.

Han fortæller, at de fire legekammerater, som alle er mellem 65 og 70 år, har kendt hinanden i over 50 år.

De mødte oprindeligt hinanden i Kerteminde Sejlklub, hvor de har sejlet laser - og optimistjolle sammen. De tre af dem bor i dag i Odense, mens Steen Kristensen bor i Kerteminde. Det er også ham, der oprindeligt har lokket de tre andre til denne vinteraktivitet.

Sidste år nåede de kun ud på isen én gang, men i år er det allerede blevet til nogle ture.

Det er dog ikke kun frost og kulde, der afgør, om de kan komme ud og lege med hinanden. Også vinden afgør, om de kan mødes. Derfor studerer de nøje, hvornår der kommer så meget sus i trætoppene, at de kan komme ud og sætte deres drager op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce