Annonce
Puk Lyskjær Larsen åbnede Rudolf Mathis i 1985. Dengang kunne han købe pighvar på den lokale fiskeriauktion inde ved siden af. Nu må han hente dem hjem fra Hansholm. Arkivfoto: Robert Wengler
Kerteminde Ugeavis For abonnenter

Fiskere, forskere og gourmetkok går sammen på Fyn: Vil redde en af Danmarks dyreste spisefisk

Da Rudolf Mathis åbnede for 35 år siden, blev der serveret pighvar fra de lokale farvande. I dag er der langt mellem de store - og dyre fladfisk i Storebælt. Det skal et nyt projekt lave om på.
Annonce
  • Puk Lyskjær Larsen åbnede Rudolf Mathis i 1985. Dengang kunne han købe pighvar på den lokale fiskeriauktion inde ved siden af. Nu må han hente dem hjem fra Hansholm. Arkivfoto: Robert Wengler
  • Nyt projekt vil redde bestanden af pighvar i Storebælt. Foto: Helle Kryger
  • Planen er at indsamle moderfisk, stryge dem for æg, lade fiskene vokse op på Fjord&Bælt indtil de er seks-syv centimeter store (som på billedet), og derefter slippe dem ud i Storebælt. En fuldvoksen pighvar kan blive 25 år gammel og veje op imod 25 kilo. Foto: Mads Christoffersen.
Kerteminde Ugeavis

Tegneworkshop i påskeferien: Lær at tegne dyr

Annonce
Kerteminde Ugeavis

Rundvisning i særudstilling med skipper Jens Bohr

Annonce
Kerteminde Ugeavis

Kom i påskestemning på Farvergården

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Bente og Michael fortrød fraflytning: Barnebarns reaktion på ferien blev udslagsgivende

Kerteminde Ugeavis

Påskeferie: SKVULPtur-værksted

Kerteminde Ugeavis

Fællesudstilling hos Kunstnerne i Truntehuset

Kerteminde Ugeavis

Nyt kapitel for købmand: Thomas overtager roret og kaptajnskasketten efter Susanne

Kerteminde Ugeavis

Galleri Milo slår dørene op til ny frisk sæson

Kerteminde Ugeavis

Bogsalg på Kerteminde Bibliotek – der ryddes op før flytningen

Kerteminde Ugeavis

Påskeferie: Kriger og Kamp

Kerteminde Ugeavis

Blues til tiden med Søren Bøje og Poul Ewald

Annonce