Fiskere, forskere og gourmetkok går sammen på Fyn: Vil redde en af Danmarks dyreste spisefisk
Da Rudolf Mathis åbnede for 35 år siden, blev der serveret pighvar fra de lokale farvande. I dag er der langt mellem de store - og dyre fladfisk i Storebælt. Det skal et nyt projekt lave om på.
Copy link address
Helle Kryger hhy@fyens.dk
Annonce
Puk Lyskjær Larsen åbnede Rudolf Mathis i 1985. Dengang kunne han købe pighvar på den lokale fiskeriauktion inde ved siden af. Nu må han hente dem hjem fra Hansholm. Arkivfoto: Robert Wengler
Nyt projekt vil redde bestanden af pighvar i Storebælt. Foto: Helle Kryger
Planen er at indsamle moderfisk, stryge dem for æg, lade fiskene vokse op på Fjord&Bælt indtil de er seks-syv centimeter store (som på billedet), og derefter slippe dem ud i Storebælt. En fuldvoksen pighvar kan blive 25 år gammel og veje op imod 25 kilo. Foto: Mads Christoffersen.