Annonce
Puk Lyskjær Larsen åbnede Rudolf Mathis i 1985. Dengang kunne han købe pighvar på den lokale fiskeriauktion inde ved siden af. Nu må han hente dem hjem fra Hansholm. Arkivfoto: Robert Wengler
Kerteminde Ugeavis For abonnenter

Fiskere, forskere og gourmetkok går sammen på Fyn: Vil redde en af Danmarks dyreste spisefisk

Da Rudolf Mathis åbnede for 35 år siden, blev der serveret pighvar fra de lokale farvande. I dag er der langt mellem de store - og dyre fladfisk i Storebælt. Det skal et nyt projekt lave om på.
Annonce
  • Puk Lyskjær Larsen åbnede Rudolf Mathis i 1985. Dengang kunne han købe pighvar på den lokale fiskeriauktion inde ved siden af. Nu må han hente dem hjem fra Hansholm. Arkivfoto: Robert Wengler
  • Nyt projekt vil redde bestanden af pighvar i Storebælt. Foto: Helle Kryger
  • Planen er at indsamle moderfisk, stryge dem for æg, lade fiskene vokse op på Fjord&Bælt indtil de er seks-syv centimeter store (som på billedet), og derefter slippe dem ud i Storebælt. En fuldvoksen pighvar kan blive 25 år gammel og veje op imod 25 kilo. Foto: Mads Christoffersen.
Kerteminde Ugeavis

- Det er jo en skulder af ældre dato: Sådan gav jeg en ung læge en imaginær skråt-op-finger

Annonce
Kerteminde Ugeavis

Åbent-hus i Kerteminde Kajakklub

Annonce
Kerteminde Ugeavis

Museumsinspektøren viser rundt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Foredrag: Selvforsynende vikinger

Kerteminde Ugeavis

Sæt tempoet ned og nyd de stille morgener: Næste gang du vågner tidligt, så omfavn magien i disse timer

Kerteminde Ugeavis

Tegneworkshop i påskeferien: Lær at tegne dyr

Kerteminde Ugeavis

Rundvisning i særudstilling med skipper Jens Bohr

Kerteminde Ugeavis

Kom i påskestemning på Farvergården

Kerteminde Ugeavis

Påskeferie: SKVULPtur-værksted

Annonce