Annonce
Kerteminde Ugeavis

Fitnessdronning skifter håndvægte ud med pensler: Pikante billeder går som varmt brød

På Strandgade i Kerteminde, hvor Saryn Muldrow nu har galleri, har hun også fået mulighed for at få et værksted, hvor hun kan stå og arbejde bagved sine udstillede malerier. Foto: Mette Louise Fasdal
Efter en karriere blandt verdens bedste fitnessatleter er 56-årige Saryn Muldrow i dag kunstmaler med eget galleri i Kerteminde.

Kerteminde: Som den eneste dansker nogensinde har hun vundet den eftertragtede titel som Miss Olympia Fitness, men efter en karriere blandt nogle af verdens bedste fitnessatleter har 56-årige Saryn Muldrow nu skiftet håndvægtene ud med malerpensler og har netop i februar åbnet galleriet, "Saryn Muldrow," i Strandgade i Kerteminde.

Det var et møde med en skraldebil en tidlig morgen i København, hvor Saryn Muldrow var på vej på arbejde i det fitnesscenter, hun dengang arbejdede i, der tvang hende til at stoppe i fitnessverdenen. For efter sammenstødet med skraldebilen sagde hendes ene håndled "knæk." Derfor var hun nødt til at finde en anden passion.

- Du skal overveje at begynde at male, sagde en clairvoyant til Saryn Muldrow, da den tidligere fitnessdronning opsøgte hende for at få klarsyn over et andet problem, hun havde.

Annonce

Male? Som sådan var tanken ikke fjern for hende.

- Jeg har altid været kreativ, forklarer hun og fortæller, at hendes danske mor var en dygtig kolorist, og hendes amerikanske far var én af datidens mest anerkendte fotografer inden for sit felt.

Blå bog

Saryn Muldrow er født i Los Angeles i Californien, USA i 1964 - datter af en dansk mor og en amerikansk far.

Hun har en fortid inden for fitness på topplan.

Sportskarrieren er nu slut, og nu dyrker hun råstyrken og det feminine i sin kunst.

Hun bor i Ullerslev og har siden februar haft galleri i Strandgade i Kerteminde.

Saryn Muldrow købte et lille malerkit med et lille lærred, og det var svært i begyndelsen, men hun blev grebet af det, og det blev til mange malerier.

- Jeg kunne mærke, at jeg brændte for det.

Rundt omkring hende kom der også mange anerkendende nik, og på direktionsgangen hos LSG i Kastrup Lufthavn, hvor hun havde fået arbejde, kom hendes malerier op at hænge på væggene.

Mal min kæreste

I nogle år gled hun væk fra malerpenslerne, da hun sammen med sin daværende kæreste flyttede til Fyn for at drive Bed and Breakfast i Bovense. Men da coronaen ramte Danmark sidste år og lukkede alt ned - og dermed også den branche, hvor Saryn Muldrow i dag arbejder - restaurationsbranchen, kom lysten til at genoptage maleriet. En mandlig ven opfordrede hende til at male to erotiske billeder af hans kæreste.

- Og da jeg havde tiden til at eksperimentere med det, gjorde jeg det. Det var sjovt og spændende, fortæller hun og forklarer, at hun malede de to malerier ud fra to fotografier, hun fik af sin ven.


Mine malerier er virkelig gået som varmt brød. Jeg har fået en forrygende start, så jeg har næsten ikke kunnet følge med.

Saryn Muldrow


Det blev klart for hende, at hun havde savnet at stå med malerpenslerne, og da hun tog billeder af de to malerier, hun havde malet og lagde dem på de sociale medier, kom der mange positive tilkendegivelser retur. Og hun fik også solgt flere af de malerier, som hun efterfølgende malede. For da hun først var kommet i gang, kunne hun slet ikke stoppe, og hun fandt hurtigt inspiration til nye motiver.

Saryn Muldrow maler også non-figurativt, fordi der er efterspørgsel på det. Foto: Mette Louise Fasdal

- Mine malerier er gået som varmt brød. Jeg har fået en forrygende start, så jeg har næsten ikke kunnet følge med, siger hun med et smil og fortæller, at hun netop har været i Nordsjælland for at aflevere en række solgte malerier.

Indtil februar malede hun hjemme i sit hus i Ullerslev, hvor hun tidligere både havde showroom og atelier, men med galleri i Strandgade i Kerteminde har hun både fået mere plads til sine malerier og til at have sit værksted. Desuden slipper hun også for at have lugten af terpentin hængende i sit hjem nu, forklarer hun. Den er hun ikke glad for.

Annonce

Kroppen i centrum

Mange af Saryn Muldrows malerier er non-figurative, men hun har ikke glemt sin fortid, hvor hun har været fascineret af kroppens fysik, og derfor maler hun flere malerier, hvor hun kæler for detaljerne ved den feminine krop. Nogle af hendes nyeste værker er inspireret af shibari - japansk bindekunst, hvor kroppen er i centrum på en pikant og sensuel måde.

Da Saryn Muldrow som nævnt er i restaurationsbranchen, har hun nu i længere tid haft god mulighed for at hellige sig sine malerier, men fra april håber hun at være tilbage i Oplevelsescenter Nyvang i Holbæk, hvor hun er sæsonarbejder i cafeen. Men galleriet og maleriet slipper hun ikke. Så tilpasser hun blot åbningstiderne i Kerteminde efter, hvornår hun er på Sjælland og arbejde.

- Og der er jo efterspørgsel på mine malerier, så jeg skal også producere, fortæller hun med et smil.

Sammen med en veninde planlægger hun at lave lady-workshop i galleriet til efteråret med malerkursus med plads til meditation, yoga og mindfulness.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce