Annonce
Kerteminde Ugeavis

Fjord&Bælt har fået en sjællænder i bassinet: Marsvinet Saga skal hjælpe sine artsfæller

Nu rykker Saga ind til Freja. Foto: Héloïse Hamel, SDU
Marsvinet Freja får nu en ny ven i Kerteminde.

Kerteminde: Marsvinet Freja, der har boet på Fjord&Bælt i Kerteminde i 23 år, og er kendt som et af verdens ældste marsvin, får en ny ven i bassinet.

Det er marsvinet, Saga, der blev fanget i et bundgarn nær Korsør, men blev reddet og fragtet til Fjord&Bælt, hvor det blev tilset og passet af biologer og trænere med en særlig viden om marsvin.

Nu skal det nye marsvin sammen med Freja hjælpe forskerne med at hjælpe marsvin og andre hvaler i naturen.

Annonce

- Vi har i nogen tid været i beredskab til at få marsvin ind, som kan sikre forskningen i årenes fremover, fortæller Mette Thybo, der er direktør for Fjord&Bælt, i en pressemeddelelse.

Dyrene må ikke fanges aktivt

Hun fortæller, at det er en proces med strenge dyreetiske regler, som tages meget alvorligt, for dyrene må ikke fanges aktivt.

- Vi må kun hjemtage dyr, der går i bundgarn, og som derfor ellers ville være i fare for at dø, forklarer direktøren og tilføjer, at nye dyr også skal have en alder, der gør dem egnede til træning.


Vi må kun hjemtage dyr, der går i bundgarn, og som derfor ellers ville være i fare for at dø.

Mette Thybo, direktør for Fjord&Bælt


De skal være omkring et år, men omvendt må de ikke være så unge, at de stadig dier, og desuden skal de have en passende størrelse og vægt.

- På det tidspunkt, hvor vi får marsvin ind, kan de ofte være afkræftede og på anden måde påvirkede af deres ophold i bundgarnet.

Derfor har Fjord&Bælt sørget for den optimale pleje til Saga, så hun nu kan være sammen med Freja.

Marsvinene er i et bassin med naturlig havbund direkte kontakt til Storebælts vand. Det gør, at dyrene udviser meget af den naturlige adfærd og biologi.

Det er Kirstin Anderson Hansen, der er leder af dyrenes trænerhold. Hun er internationalt meget anerkendt for sit arbejde med dyretræning og forskning på havpattedyr og mange andre dyr.

Træningen kan følges af Fjord&Bælt's gæster, som samtidigt kan lære om de udfordringer, marsvin har i naturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Annonce