Annonce
Kerteminde Ugeavis

Flere hundrede nye job på vej til Lindø

Sådan så det ud, da Bladt sidst var i gang på Lindø. Denne gang bliver det dog en anden slags fundamenter som er en slags store rør. Arkivfoto: Michael Bager
En ny produktion af fundamenter til vindmøller skaber "et par hundrede" job på Lindø til næste år.

Lindø: Lindø Industripark får i 2022 yderligere et par hundrede arbejdspladser. Den store metalvirksomhed Bladt skruer igen på for produktionen af fundamenter til vindmøller på stedet. Det skriver dagbladet Børsen.

Bladts administrerende direktør Anders Søe-Jensen siger til avisen, at virksomheden vil investere "et større millionbeløb" i en udvidelse af faciliteterne på Lindø.

- For os bliver det en kæmpe udvidelse. Vi er forsigtige mennesker, så i første omgang går vi ud på den tynde is og bygger et produktionsanlæg til de kæmpefundamenter, der så kan opskaleres efter efterspørgslen, siger direktøren til Børsen.

Bladt har længe været lejer i Lindø Industripark og har i en årrække haft en stor produktion af fundamenter til vindmøller på stedet.

Annonce

500 ansatte engang

Produktionen begyndte i 2013 og efterhånden kunne forbipasserende langt væk se de kæmpestore fundamenter ligge i kø i industriparken, hvor 500 medarbejdere på et tidspunkt havde job. I efteråret 2017 kunne man fejre færdiggørelsen af fundament nummer 100, men allerede da var en nedgang sat ind, og i januar 2018 blev 80 fyret, så der kun var omkring 20 tilbage. Lidt senere var der helt lukket ned.

Problemet var simpelthen manglende ordrer fra vindmøllevirksomhederne på de store fundamenter, der bruges til at stille vindmøller op i havet.

I sommeren 2019 øgede Bladt igen sin tilstedeværelse på Lindø og indgik en fast lejeaftale. I december 2020 fortalte Bladt til Fyens.dk, at man var fast besluttet på at etablere en ny produktion på Lindø, og at det kun var et spørgsmål om, hvornår behovet opstod.

Den første Bladt-produktion på Lindø var de såkaldte jackets, der er en slags gitterkonstruktion lavet i store rør. Men når Bladt vender tilbage, bliver det med en produktion af de såkaldte monopæle. Det er kort sagt et kæmpe stålrør på op til 15 meter i diameter og mere end 100 meters længde, der bankes ned i havbunden, og som vindmøllen placeres ovenpå.

Bladt har til syneladende endnu ikke fået en konkret ordre på nye fundamenter. Tanken er at begynde med en produktion på 50-60 stk. om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Kerteminde Ugeavis

Debat: Tåbeligheder kender tilsyneladende ingen grænser - heller ikke i Måle

Annonce