Annonce
Kerteminde Ugeavis

Fodboldbanerne i Langeskov er igen fyldt op med glade fodboldspillere

Svend Ove Hansen holder her en af de mange kæmpe-kager, der blev bestilt til LIF's 90-års jubilæum i 2016. Arkivfoto: Roland Petersen
Svend Ove Hansen, lokalt kendt som SVO, er som formand for cirka 460 medlemmer i Langeskov IF fuld af optimisme trods nedlukning af klubben i to måneder
Annonce

Fodboldbaner opkridtet med mål på 30 gange 40 meter mødte Langeskov IF’s fodboldspillere, da de tirsdag 12. maj for første gang i to måneder dukkede op til træning på klubbens pænt store anlæg.

- Seniorspillere og U-16 var de første, der sprang ud på græsset som kåde køer lukket ud på græsmarken, fortæller Langeskovs Mister Fodbold, Sv.O. Hansen, der som formand ikke har været udsat for kritiske røster fra hverken spillere som forældre over nedlukningen af fodboldbanerne.

Alle har betalt kontingent og kun en spiller har bedt om udsættelse, hvilket formanden betragter som en kæmpe opbakning til klubbens håndtering af corona-krisen. Der har heller ikke været spillere, der er stoppet.

I stedet er glæden stor over, at de mange spillere fra de helt små til veteranerne, igen har mulighed for at mødes. Gerne for at spille fodbold, men allervigtigst at genoptage samværet med og igen hygge sig om fodbolden sammen med holdkammeraterne. Nu med højst ni spillere og en træner på her af de optegnede firkanter.

Alle regler med vask af hænder og komme til træning omklædte bliver overholdt og falder allerede helt naturligt, fortæller formanden.

I corona-perioden har såvel klub som de enkelte hold forsøgt at holde fodboldgejsten oppe med interne konkurrencer på klubben facebookside, og Langeskov IF har selv bidraget med konkurrencer og bankospil. Sponsorater er også betalt.

Fodboldskolen med forhåbentlig mere end 100 deltagere kan indtil videre med DBU’s anbefaling afholdes i år, fortælleer SVO, der igennem fodboldskolens 25-årige liv har været skolens leder og arrangør.

Fodboldkampe cirka en gang om ugen er formodentlig ikke muligt inden sommerferie. Med de ret kraftige begrænsninger i at mødes i større grupper, kan han kun håbe på, at turneringskampe er muligt efter sommerferien.

Kais frivillige hjørne

Målet med "Kais frivillige hjørne" er portrætter af friviilige, der yder noget unikt for frivilligheden i Kerteminde Kommune.
Giv gerne et tip, hvis du har en god idé til en frivillig, der fortjener et portræt.
Kai Holm har i mere end 10 år været skribent på Kerteminde Ugeavis og Fyens Stifitstidende.
Har har været aktiv i håndbold, fodbold og nu i tennis.
Tidligere lærer og idrætstræner - var i mere end 20 år håndboldtræner på divisionsniveau.
Han har været formand for Kerteminde Håndboldklub i 12 år og er nu formand for Fyns Tennis Union.
Kai Holm kan kontaktes på kai@galnet.dk.

Annonce

Svend Ove Hansens knap 50 år i LIF

For 67-årige Svend Ove Hansen har dette forår været en udfordring, han aldrig nogensinde har prøvet tidligere i en næsten 50 årig periode fra bestyrelsesmedlem til nuværende formand for en velfungerende fodboldklub med 400 medlemmer og en tilknyttet tennisklub med 60 medlemmer.

Han kom i bestyrelsen som 20 årig, blev ungdomsformand som 22 årig fra 1974-1988. I 1984 overtog han jobbet som klubhusbestyrer og senere halbestyrer i Langeskovhallerne til 2019 og endnu et job som frivillig formand fra 2016.

Coronakrisen har sat fodbolden i stå, men sammenholdet i og omkring klubben har intet ændret, understreger han.

Tennishallerne ved Marienlystcentret. Kai Holm. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Sensommerjazz på Anexet

Annonce