Annonce
Kerteminde Ugeavis

Fotograferne Sanne og Camilla har ofte hunde på linsen: - Det er jo også et familiemedlem for mange

Når en hund kommer med på et billede, kan det til tider også nærmest være et slags søskende-billede, fortæller Sanne Beichler-Karbo. Foto: Sanne Beichler-Karbo
Det kan være svært at sige "smil," når det er en hund, der skal fotograferes, men fotograferne Camilla Uhrskov og Sanne Beicher-Karbo, der begge lige har åbnet fotostudie på Selleberg Herregård ved Marslev, nyder at fotografere hunde, og det er også fotoopgaver, som de oplever at få flere af.
Annonce

Marslev: Otte børn, en mor og far - og de skal alle kigge ind i kameraet på samme tid.

Umiddelbart kan det være lidt af én udfordring at være fotograf, når storfamilier kommer på besøg hos fotograferne, Sanne Beichler-Karbo og Camilla Uhrskov, for at få taget familieportrætter. Og særligt kan det være noget udfordrende for fotograferne, hvis de små er hundehvalpe, der ikke vil sidde stille, mens hellere vil spankulere nysgerrigt rundt og kan have en tendens til at tisse på gulvet i fotostudiet, men begge fotografer nyder disse opgaver, når der er kunder, der gerne vil have taget billeder af deres hunde.

Sanne Beichler-Karbo bruger ofte rekvisitter, når hun tager billeder - her også til hundefotografering. Foto: Sanne Beichler-Karbo

Samhørigheden med en hund kan føles præcist lige så stærkt som samhøringen med et menneske.

- Det er jo også et familiemedlem for mange, siger Sanne Beichler-Karbo.

Derfor er det også normalt for mange af de kunder, som hun og Camilla Uhrskov har i deres fotostudier, at hunden skal med på familiebilledet, eller det kun er hunden, der skal tages billeder af.

Sanne Beichler-Karbo (tv) og Camilla Uhrskov har mange forskellige fotoopgaver. Hundefotografering er bare én af dem, de får i deres nye fotostudier på Selleberg Herregård ved Marslev. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce

Fotostudie på Selleberg

Sanne Beichler-Karbo og Camilla Uhrskov åbnede 1. juni begge fotostudie på Selleberg Herregård ved Marslev. De to deler en bygning, men har hvert deres fotostudie og hvert deres firma. Camilla Uhrskovs firma hedder "Camilla Uhrskov," mens Sanne Beichler-Karbos hedder "Photo by Beichler-Karbo." De kender hinanden gennem børn og arbejde og oplevede begge at blive afskediget på grund af coronakrisen. Det firma, de var ansat ved, havde ikke længere råd til at have dem på lønningslisten. Derfor har de nu begge grebet chancen og er sprunget ud som selvstændige fotografer.

Camilla Uhrskov kan godt lide det uforudsigelige, når hun fotograferer hunde. Foto: Camilla Uhrskov

Fotograferne sætter gerne kameraerne for øjnene for at fotografere meget forskelligt - og billeder af "menneskets bedste ven" er en af de ting, som de oplever, bliver mere efterspurgt.

- Jeg har nok sådan en fotoopgave mindst én gang om ugen, og jeg ville gerne have én hver dag, for jeg elsker det virkelig, siger Camilla Uhrskov.

Det gør Sanne Beichler-Karbo også.

- Og jeg er ellers pissebange for hunde, ler hun og fortæller, at hun dog med tiden har fundet ud af, hvordan vovserne skal håndteres.

Hun har også styr på den pelsallergi, hun ironisk nok også har.

- Så må jeg jo bare støvsuge og gøre godt rent i studtiet bagefter, understreger hun, for opgaver med hunde vil hun ikke være foruden.

Camilla Uhrskov har selv pudlen, Miki, som hun har taget et foto af, som hun har hængende hjemme på væggen. Foto: Camilla Uhrskov
Annonce

Hunde giver afveksling

Begge fotografer synes, at det giver afveksling af tage billeder af hunde.

- Hvis jeg har en uge med 18 boudoir-fotoopgaver, kan det godt hurtigt blive lidt kedeligt, siger Sanne Beichler-Karbo.

Hun kan godt lide, at hundene er så uforudsigelige og har så mange forskellige udtryk.

Det er Camilla Uhrskov enig i.

- De er simpelthen så skægge og kan se anderledes ud fra det ene til det andet øjeblik. Det er sjovt, siger hun.

Mange af de hundejere, som kommer til fotograferne med deres firbenede venner, møder selv op med ideer til, hvordan hundene skal fotograferes.

- Der er flere, der henter inspiration på internettet - blandt andet på Pinterest (et socialt netværk på internettet med fokus på deling af billeder, red.). Det kan til tider give lidt udfordring i forhold til lyssætningen. Så skal de små grå i gang, siger Sanne Beichler-Karbo med et smil.

Snart får hun en ny opgave, for der er planer om, at der skal en shetlandspony i hendes fotostudie.

Sanne Beichler-Karbo havde fornylig en hel hundefamilie i studiet. Hun tog et familiebillede af mor, far og otte hvalpe på seks uger, og desuden tog hun portrætter af alle hundehvalpene, så deres nye ejere kunne få et hvalpebilleder af dem, når de hentede dem. Foto: Sanne Beichler-Karbo
Ved Selleberg Herregård har fotograferne også mulighed for at tage billeder af hundene udenfor. Her er det Neo, der er fotograferet. Foto: Camilla Uhrskov
Små pelsede klumper. Foto: Sanne Beichler-Karbo

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Et godt råd

Annonce