Annonce
Kerteminde Ugeavis

Fra 30 til 350 medlemmer: Marina udvides med ekstra kajak-pladser

Kerteminde Kajakklubs stald fra 2013 er allerede blevet for lille. Klubben er nu oppe på 350 medlemmer. Arkivfoto: Lasse Hansen
Annonce

Kerteminde: Det startede i 2005 med 30 medlemmer og en container ved roklubben. I dag kan Kerteminde Kajakklub tælle 350 medlemmer, og kajakkerne er inder tag i en kajakstald ved marinaen.

Men i kajakstalden, der blev bygget og taget i brug i 2013 er der kun plads til 150 kajakker, og det er lige lidt nok til 350 medlemmer. Derfor har de søgt om og fået tilladelse til at udvide kajakstalden. De låner 341.500 kroner og får 83.375 kroner.

- Det har krævet lidt forhandling, men nu har vi fundet en løsning, alle kan leve med, fortæller formand for klubben Mikael Andersen.

- Vi udvider kajakstalden, så den når frem til en meter fra vejen. det er til gengæld så tæt på vejen, at vi skal etablere et vejbump, så vi får sat bilernes fart ned på strækningen. Den kan godt være temmelig høj om sommeren.

I dag er der plads til 150 kajakker i stalden, Efter udvidelsen bliver der plads til 70 mere. Til gengæld bliver de sidste kajak-containere fjernet.

Mikael Andersen forventer at byggeriet af de ekstra kajakpladser går i gang i slutningen af februar.

Annonce

Ungdomsafdeling

Den ekstra plads skal blandt andet bruges til en ungdomsafdeling.

- Vi er allerede i fuld gang. Vi fik 15 unge medlemmer sidste år og har allerede fået fire mere i år, fortæller Mikael Andresen.

- Desuden har vi fået uddannet en ungdomsinstruktør, vi har skabt et sæt regler for ungdomssejlads og vi har sågar lavet en strategi forfastholdelse af de unge, der godt kan være lidt flyvske.

Han fortæller, stigningen i antallet af ungdomsmedlemmer blandt andet skyldes en ny udvikling i retning af, at kajakroning er noget, familiens medlemmer gør sammen. Men det hænger nok også sammen med, at samarbejdet med Kerteminde Byskole er så tæt, at eleverne har kajak på skemaet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce