Annonce
Kerteminde Ugeavis

Fra Frederiksberg til Langeskov: Habengood sælger lækkert habengut

Michael Christiansen og Helle Vilsbæk er glade for, at de nu har fået mulighed for at kombinere erhverv og bolig. Foto: Mette Louise Fasdal

Helle Vilsbæk og Michael Christiansen kan godt lide at finde gode retro-fund på loppemarkeder, og dem sælger de ud af til andre i deres forretning, "Habengood." Tidligere lå den med en strøgplacering på Frederiksberg i København, men da parret fik lyst til at prøve noget andet, rykkede de til Fyn og holder nu til på Odensevej ved Langeskov.

Annonce

Nonnebo: Hun er oprindeligt fra Sønderjylland. Han er fra Nordsjælland.

De havde butik sammen på Peter Bangs vej på Frederiksberg i København, men så blev de lidt trætte af at bo i byen, og der kom en lyst til at prøve noget andet, for sådan er de lidt. Der skal ske noget. Det må ikke blive for meget rutine for Michael Christiansen og Helle Vilsbæk, og så gør det heller ikke noget, hvis de udfordrer sig selv lidt.

- Vi kunne mærke, at ilden ikke var der mere. Der skulle noget andet til, forklarer Michael Christiansen.

Nu er parret flyttet fra en strøgplacering i København til den landlige idyl uden for byen, hvor de har mulighed for at kombinere erhverv og bolig. Noget de længe gerne har villet.

Assistenten tager imod, når du træder ind i "Habengoods" showroom. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce

Fynboer er sødere end gennemsnittet

Faktisk har de flyttet alt deres habengut fra deres butik "Habengood" over Storebæltsbroen til Fyn - nærmere bestemt Odensevej 46 i Langeskov, hvor de har lejet sig ind på en gammel slægtgård med store vidder, charme og muligheder. Her har de også fået en beliggenhed, så de ligger tæt på motorvejen, otte kilometer fra Odense og lige i smørhullet af Danmark.

- Nu har vi en placering, hvor også fynboer og jyder, der skal hjem fra Sjælland til hovedlandet, kan finde os. Og meget af vores handel går også gennem Facebook og Instragram, fortæller Michael Christiansen, som omkring hver 14. dag fylder en kassevogn med varer og kører enten til Sjælland eller Jylland.

Parret har huseret på Fyn siden maj og har fundet ud af, at fynboer er lidt sødere end gennemsnittet, brunsviger faktisk er ganske velsmagende, og folk gerne vil lægge vejen forbi "Habengood" for at gå på opdagelse i butikken, der bugner af retro-ting og sager fra de gode, gamle dage.

I begyndelsen af september begyndte de for alvor at lokke kunder ind i deres gesjæft på Odensevej. Et skilt ude ved vejen fortæller nu, hvornår der er åbent. Der er ingen faste åbningstider, men lige nu prøver de sig lidt frem for at finde ud af, hvornår det passer folk bedst at gøre holdt og komme ind og kigge på alt det, som parret støver op af retro-guf rundt om på loppemarkeder.

- Vi prøvede os også lidt frem i sin tid, da vi åbnede på Peter Bangs Vej. Lige nu fornemmer vi, at det meget er i weekenderne, at folk har lejlighed til at gøre holdt her, fortæller Helle Vilsbæk.

- Det er virkelig hyggeligt, når det myldrer af folk her. Vi har også sat bænke op, så folk kan sætte sig ned og nyde stemningen, og vi har altid kaffe på kanden, forklarer hun.

Michael Christiansen og Helle Vilsbæk kan godt lide at støve rundt på loppemarkeder og finde ting til deres forretning. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce

- Det er da dig fra fjernsynet

Engang var Michael Christiansen skolelærer, og Helle Vilsbæk var freelance-indretningskonsulent.

Fritiden brugte de på at gå på loppemarkeder og finde ting. På et tidspunkt begyndte de selv at komme på loppemarkeder og tage en masse af deres fund med for at se, om de kunne sælge dem.

Det kunne de. Faktisk blev deres håndplukkede fund revet væk. Så mødte de en mand i Karrebæksminde en dag, som fortalte, at han havde åbent en sommerbutik. En butik, som simpelthen kun havde åbent i sommerferien. Den idé tiltalte dem. De ville gerne åbne en butik, som kun havde åben i ferierne, og hvor de kunne præsentere deres ting bedre end, når de bare blev trukket op af papkasser og sat på et bord.

Herefter åbnede de en butik i Svaneke på Bornholm, hvor de arbejdede i deres ferier. Og det var lige dem. Michael Christiansen kunne lide at tale med de mange kunder, og Helle Vilsbæk synes, at det var hyggeligt at tulre rundt og få varerne til at præsentere sig godt. Med tiden fandt de ud af, de faktisk hellere ville droppe deres almindelig jobs for at kaste sig ud i at handle med "kun fede ting." Det er deres motto.

Derfor åbnede de for fire år siden butikken Habengood på Peter Bangs Vej på Frederiksberg, og det gik også godt. Butikken i Svaneke har de stadig som deres sommerbutik.

Trofaste seere af DR's programmer "Antikduellen" og "Skattejægerne" vil muligvis genkende parret, når de ser dem på gaden. Helle Vilsbæk er blevet genkendt, da hun gik på gaden i Langeskov:

- Det er da dig fra fjernsynet. Hvad laver du her? spurgte en mand hende undrende, da han stødte på hende.

Helle Vilsbæk fortæller leende om episoden.

- De er lune, de fynboer, smiler hun.

Både hun og Michael Christiansen synes, at de er blevet taget god imod på Fyn og i Langeskov.

Michael Christiansen er vild med at finde gamle sodavandskasser - bemærk: De er ikke til salg. Foto: Mette Louise Fasdal
På Odensevej 46 i Langeskov har Habengood fået meget mere plads at brede sig på, og på den måde kan Helle Vilsbæk, der tidligere arbejdede som freelance-indretningskonsulent, også få mulighed for at præsentere tingene bedre. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce