Annonce
Kerteminde Ugeavis

Fra liebhaveri til værtshus: Sanne er ny forpagter af Restaurant Havnen

Sanne Fonnesbæk forventer, at hun står over for en stejl læringskurve i Restaurant Havnen, men den er hun klar til. Foto: Mette Louise Fasdal
Hun trængte til noget forandring jobmæssigt, så efter 15 år i samme branche prøver 40-årige Sanne Fonnesbæk fra Kerteminde nu noget helt andet.
Annonce

Kerteminde: Sommerfuglene basker med vingerne i maven, og hun føler, at det er lidt som at springe ud fra klippen og håbe på, at faldskærmen folder sig ud, så hun lander sikkert.

40-årige Sanne Fonnesbæk fra Kerteminde skifter nu karriere. Efter 15 år som salgskoordinator i Lilienhoff, som er specialist i salg af liebhaverboliger i hele Danmark, har hun valgt at sige op og skifte sit "klokken 8 til 15-job" ud med en arbejdsdag, som lige nu lyder på 15 timer.

Sanne Fonnesbæk er den nye forpagter af Restaurant Havnen i Kerteminde. Et sted, som har 140 års værtshushistorie bag sig.

- Jeg har længe gerne villet prøve noget andet, og da jeg så, at der manglede en forpagter her, begyndte det at simre i mit hoved, og jeg kunne ikke rigtigt få det ud af mit hoved, fortæller hun.

Annonce

Bartender på Den Røde

Hendes mand bed ikke lige først på ideen, men da den også havde sydet lidt i hans hoved, bakkede han op om ideen.


Jeg har længe gerne villet prøve noget andet, og da jeg så, at der manglede en forpagter her, begyndte det at simre i mit hoved, og jeg kunne ikke rigtigt få det ud af mit hoved,

Sanne Fonnesbæk, ny forpagter af Restaurant Havnen


Så nu gør hun det og vil forsøge at kombinere det med også at være mor til tre børn på ni, 12 og 17 år.

- Jeg tænker, at de her i begyndelsen, mens jeg forsøger at finde fodfæste eventuelt kan komme forbi efter skole og sidde i baglokalet, hvis de skal have hjælp til lektierne, forklarer hun.

Hun er ikke helt uerfaren i branchen, for hun arbejdede for flere år siden før jobbet ved Lilienhoff fast som bartender på Den Røde Pimpernel. Flere af kunderne, der kom på diskoteket i Vestergade, er de samme, som nu dukker op på værtshuset på Strandvejen.

- Så jeg kender flere af dem i forvejen. Det er rart, og jeg er sikker på, at de også kan hjælpe mig med at lære, hvordan det plejer at være her, siger hun og tilføjer med et smil, at hun forventer, at hun står over for en stejl læringskurve.

Annonce

Rafle med veninderne

Restaurant Havnen er en beværtning, som hun selv har kommet cirka hver halve år, når hun har været i byen med veninderne.

- Så har vi siddet og raflet lidt her, forklarer hun.

Hun ved, at det er et sted, som mange kærer sig om, og alle ønsker de, at stedet bevarer sit autentiske udseende. Der må ikke laves noget om. Det lover Sanne Fonnesbæk, at der ikke bliver.

Lige nu planlægger hun at sætte en idékasse op, så kunderne kan komme med ideer til, hvad de synes, der skal ske i beværtningen.

Desuden kunne hun også godt tænke sig at arrangere drinksaftener.

- Men nu skal jeg lige i gang. Et skridt af gangen, fastslår hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce