Annonce
Kerteminde Ugeavis

Friskole ramt af corona: Sender otte klasser hjem

12 lærere og otte klasser er lige nu sendt hjem til fjernundervisning på Kertemindeegnens Friskole. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
12 lærere og otte klasser er sendt hjem på Kertemindeegnens Friskole. En elev og en lærer er testet positiv.

Revninge: 12 lærere og otte klasser på Kertemindeegnens Friskole er lige nu sendt hjem til nødundervisning i hjemmeisolation, mens de bliver testet for covid-19.

Hvad der begyndte med en enkelt elev i 7. klasse, som blev testet positiv i løbet af weekenden, har nu medført en lavine af tiltag for at stoppe smittekæden.

Det fortæller Marlene Schmidt Larsen, der er skoleleder på friskolen syd for Kerteminde.

Annonce

- Vi har en elev smittet på 7. årgang. Familien ringede til mig lørdag morgen. Derfor sendte vi hele 7. årgang hjem og de lærere, der har været i kontakt med eleven samt enkelte elever fra andre årgange. Mandag sker der så det, at elevens klasselærer også er testet positiv. Derfor har vi sendt yderligere alle de klasser, hun har haft med at gøre til test. Når vi har valgt det, handler det om at gå med livrem og seler. Altså simpelthen for at få stoppet smittekæden.


Når vi har valgt det, handler det om at gå med livrem og seler. Altså simpelthen for at få stoppet smittekæden.

Marlene Schmidt Larsen, skoleleder Kertemindeegnens Friskole


Det vil altså sige, at 12 lærere samt skolens 5. klasse, to 7. klasser, to 8. klasser, to 9. klasser samt 10. klasse er sendt hjem.

- 10. klasse er sendt hjem til fjernundervisning, fordi vi ikke har flere lærerressourcer til at undervise dem på skolen. Det er også vigtigt at sige, at det her er noget, vi har forberedt os godt på. Lærerne har været enormt dygtige til at sige, at den her situation kan opstå. Derfor er man mentalt forberedt og teknikken er på plads. tilføjer skolelederen.

Et forsigtighedsprincip

Er der mistanke om, hvor eleven er smittet?

- Det har vi fået en melding om, og det tager myndighederne sig af.

Skolen har overholdt alle regler og retningslinjer, understreger hun.

- Vi har overholdt alle regler og retningslinjer i forhold til afspritning, afstand og så videre, så jeg har ikke nogen forventning om, at andre er blevet smittet, men vi kan jo ikke vide det. Derfor er det ud fra et forsigtighedsprincip, at vi gør det her og ud fra den kontekst, at der generelt i hele landet er et stigende smittetal lige nu. Vi har valgt at ringe rundt personligt til samtlige forældre, for vi synes, at den personlige kontakt er vigtig. Det har været rart at snakke med alle forældrene.

Hvad skal der til for at lukke hele skolen ned?

- Vi har organiseret os sådan, at eleverne er fuldstændig opdelt. Både med toiletter, klasseværelser og indgange, men der, hvor det kan blive sårbart, er, hvor vi møder hinanden som personale. Altså personalerummet. Selvom folk har faste pladser kan man godt komme til at møde hinanden. Der kan være en revne i forhold til, at vi kan blive nødt til at lukke skolen ned, hvis meget af personalet bliver smittet.

Hvornår forventer I, at eleverne kan vende tilbage til skolen?

- Der bliver ikke noget undervisning for dem på skolen før tidligst mandag i næste uge. For selvom de godt kan komme drypvis tilbage med negative testresultater, bliver det for vanskeligt at gennemføre undervisningen på den måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Annonce