Annonce
Kerteminde Ugeavis

Fyn skal det være: Gå i Fynbomalernes fodspor på Fyns Hoved

Rundt på Fyns Hoved er der flere låger, hvor det er tilladt at gå igennem og gå ud over markerne. Foto: Mette Louise Fasdal
Fyns Hoved på toppen af Hindsholm bliver med sit vand på begge sider og med sit særlige lys ofte sammenlignet med Skagen. Her venter dig udfordrende gåture, smuk natur og et landskab, som Fynbomalerne Fritz Syberg og Johannes Larsen gengav i deres malerier.
Annonce

Fynshoved: - Jeg har nu endelig fundet det jeg hele min levetid har ledt efter, skrev kunsteren Fritz Syberg til sin kone efter sit første besøg på Fyns Hoved.

Og når du traver ud i landskabet, der ligger helt ude på spidsen af halvøen Hindsholm, vil du helt sikkert være tilbøjelig til at give ham ret.

Med vand til alle sider ændrer lyset sig konstant, og det samme går den vej og natur, du går ud ad for at nå "Hovedet." Her træder du i fodsporene på kunstnergruppen Fynbomalerne, hvoraf Johannes Larsen og Fritz Syberg er blandt de mest kendte malere. Du oplever de landskaber, der inspirerede dem til deres malerier.

Selvom området på grund af hav og vejr har ændret sig en smule, siden Fynbomalerne var der for 100 år siden, er meget stadig uforandret.


Jeg har nu endelig fundet det jeg hele min levetid har ledt efter.

Fritz Syberg, kunstmaler


Annonce

Del af Fynske Fodspor

Fyns Hoved er en del af Kulturregion Fyns projekt "Fynske Fodspor," som består af otte smukke og unikke natur - og kulturruter.

På Fyns Hoved møder du vand til begge sider og oplever også det særlige lys, der kendetegner området. Foto: Mette Louise Fasdal

Ruterne har et forskelligt tematisk indhold - nogle med fokus på kunst og natur, andre på historiske perioder såsom vikingetiden og renæssancen. Nogle tager folk ud til uspoleret natur, og andre tager folk ud til smukke fynske slotte. Alle ruter skaber forbindelser til nogle af Fyn og øernes enestående kulturelle perler.

På Fyns Hoved kan du ligesom i Svanninge Bakker gå i malernes fodspor. Du kan betragte de udsigtspunkter, Fynbomalerne har malet samtidigt med, at du ser på deres kunstværker. På Kulturregion Fyns hjemmeside har du mulighed for at downloade en pdf, som beskriver kunstværkerne og viser dig, hvor du finder det landskab, der har været kunsternens inspiration. Pdf'en er forsynet med gps-koordinat til hvert kunstværk.

Stierne er smalle og varierede, så det kræver både koncentration og godt fodtøj, når du bevæger dig rundt. Foto: Mette Louise Fasdal

På Fyns Hoved er der et rigt dyreliv, og flere sjældne planter dukker op på din vandring rundt.

Det er vigtigt med gode travesko, som du kan stå fast i, for gåturen rundt byder til tider på nogle udfordringer. Der er blandt andet også nogle strækninger, som er svære at passere, hvis du har en klapvogn med, og du skal også på vestsiden være klar over, at der ikke er opstillet noget hegn. Det kan godt lige give et lille sug i maven, når du står og kigger ned, men du får samtidigt også mulighed for at få nogle fantastiske udsigtspunkter undervejs.

Der er ikke noget hegn, når du bevæger dig op af de stejle skrænter. Du kan derfor til tider godt mærke det lille sug i maven. Foto: Mette Louise Fasdal


Du kan orientere dig på oversigtskortet, inden du bevæger sig ud i landskabet. Foto: Mette Louise Fasdal
Fyns Hoved. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Anna fra 9.a føler, at hun brokker sig unødigt over skolen: Mange børn i verden ville jo være mere end taknemmelige for min undervisning og mit liv

Annonce