Annonce
Kerteminde Ugeavis

Fyns Svejseteknik har overskud efter flere år med underskud: - Som selvstændig skal du håbe, at du har et godt helbred

Jan Jørgensen er nu alene mand på Smedeløkken, hvor hans firma Fyns Svejseteknik ligger. Tidligere havde han flere ansatte. Foto: Mette Louise Fasdal
Efter underskud kan indehaver af Fyns Svejseteknik ApS, Jan Jørgensen, glæde sig over plus i firmaregnskabet. Han kan også se tilbage på nogle hårde år.
Annonce

Munkebo: - Jeg stopper nok aldrig. Det er jo en livsstil for mig, og jeg tror ikke, det er sundt at stoppe helt.

Sådan siger 58-årige Jan Jørgensen, der efter at have skrabet knæene nogle gange som selvstændig, stadig holder hovedet højt.

Efter flere år med underskud i sit firma, Fyns Svejseteknik ApS, der ligger på Smedeløkken i Munkebo, kom der sidste år plus på bundlinjen i firmaet.

I det seneste regnskabsår er resultatet vokset fra et minus på 195.000 kroner til et plus på 145.339 kroner før skat.

Jan Jørgensen kan se tilbage på nogle år, hvor han har kæmpet med sygdom. Som selvstændig kan det være svært - nærmest umuligt - helt at trække sig tilbage, når sygdom rammer.

- Som selvstændig skal du håbe, at du har et godt helbred, konstaterer han tørt.

Annonce

Blodprop i hjernen

I 2012 blev han ramt af en blodprop i hjernen.

Han oplevede at stå ved en mekaniker, hvor han skulle forsøge at forklare, at blinklyset på hans trailer ikke fungerede. I hans hoved var ordene, men de kom aldrig ud af munden på ham. Han tog derfor hjem og tog to panodiler i håb om, at det gik over. Da hans daværende kone kom hjem, kunne hun godt se, at den var helt gal med ham, så de tog fluks til sygehuset i Odense, og her blev det konstateret, at han havde fået en blodprop. Lægerne kunne også med en MR-scanning oplyse ham om, at det ikke var den første.

I en lille uges tid var han indlagt og væk fra sit firma, og da han kom tilbage, var det med et hoved, som hurtigt kørte træt. Det gjorde hans firma også.

Med andre ved roret var der blevet givet for mange kreditter, og pengene var ikke kommet ind. Til sidst var der ikke andre ansatte end ham selv, og Jan Jørgensen måtte finde ud af, hvad han selv kunne holde til.

I dag synes han selv, at han har fundet en fin balance. Han møder klokken 7, og efter to kopper kaffe er han klar til at mødes med kunder klokken 9, og en arbejdsdag slutter omkring klokken 17.

- Hvis jeg har nogle større projekter, hyrer jeg folk ind til det, forklarer han.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce