Annonce
Kerteminde Ugeavis

Great Northerns tempel til selvforkælelse genåbnet med nyt koncept: Lukker kun 20 gæster ind ad gangen

Great Northern Spa er et tempel med højt til loftet - bogstaveligt talt. Foto Birgitte Carol Heiberg
I marts lukkede Great Northern Spa ned, da coronakrisen ramte. Nu er bygningen med 4500 kvadratmeter wellness i Kerteminde genåbnet, og spa-afdelingen har brugt corona-pausen til at udvikle et nyt koncept.
Annonce

Kerteminde: 7. august genåbnede Great Northern Spa - 4500 kvadratmeter tempel til selvforkælelse - efter, at det havde været lukket ned siden marts. Her lukkede golfkonsortiet - Great Northern - alle områder helt - også golfbanen og restauranten, og som følge af coronakrisen var bestyrelsen nødt til at afskedige 26 medarbejdere i spa-afdelingen.

13 af medarbejderne er nu genansat, og Great Northen Spa har brugt corona-pausen til at nytænke spa-konceptet, fortæller Tina Madsen, der har været projektleder på genåbningen.

Vandet i Great Northern Spas bade er også noget helt særligt, da det skal give gæsterne en oplevelse af at være helt silkeblødt. Foto Birgitte Carol Heiberg

Ud fra devisen om, at folk kommer i spaen, fordi de har brug for at trække stikket og koble helt af, har Great Northern nu besluttet sig for, at der ikke længere skal lukkes så mange gæster ind ad gangen. En beslutning, som selvfølgelig også går fint i tråd med de mange restriktioner, som coronaen har medført.

- Helt generelt handler det også om at sikre, at der er ro, rum og plads til at lade stilheden sænke sig, så man som gæst kan nyde udsigten til den storslåede natur og lade vores spa-guides tage sig godt af gæsten uden forstyrrelser, forklarer Tina Madsen.

Derfor lukker Great Northern Spa nu ikke mere end 20 gæster ind ad gangen, som alle har mulighed for at være i spaen i tre timer. Når der ikke bliver lukket flere gæster ind, oplever gæsterne helt naturligt, at der er ro og rigeligt med plads til at dvæle ved omgivelserne og udsigten til golfbanen og Sybergland uden for vinduerne og til at glemme alt om en travl kalender. Med mere ro kommer det naturlige pusterum i en travl hverdag.

Tina Madsen har været projektleder på Great Northern Spas genåbning efter corona-nedlukningen. Foto Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Tre intervaller

Projektlederen på spaens genåbningen forklarer, at man har valgt at dele dagen op i tre forskellige intervaller - et morgen-interval fra klokken 8 til 11, et middags-interval fra klokken 12 til 15 og aften-modul fra klokken 16 til 19. Det koster 350 kroner at tilbringe de tre timer i spaen.


Helt generelt handler det også om at sikre, at der er ro, rum og plads til at lade stilheden sænke sig, så man som gæst kan nyde udsigten til den storslåede natur og lade vores spa-guides tage sig godt af gæsten uden forstyrrelser.

Tina Madsen, projektleder på Great Northern Spas genåbning efter corona-nedlukningen


- Det er også vores erfaring, at gæsterne bliver mætte efter tre timer, understreger Tina Madsen og fortæller, at når gæsterne træder ind i Great Northern Spa, bliver de mødt af en spa-værtinde, som guider gæsterne.

Ved hver liggestol er der en knap, som gæsten kan trykke, hvis de gerne vil i kontakt med en spa-værtinde. Foto Birgitte Carol Heiberg

- Med det nye koncept ønsker vi at tage gæsterne med på én rejse og opfordrer dem til at slippe hverdagen og lade sig forkæle i vores skønne omgivelser, forklarer hun.

Annonce

Liggestolen udpeges

Spa-værtinderne viser gæsterne hen til omklædningsrummene, og når badetøjet er kommet på, og gæsterne er klar til at udforske spaen, venter der også en spa-værtinde, som rådgiver gæsterne i, hvordan de benytter de forskellige bade - lige fra dampbad til saltbad.

- Vi ønsker, at gæsterne skal vide, hvad hvert bad gør for kroppen, så de ikke bare bliver kastet ud i det, forklarer projektlederen.

I Great Northern Spa gør lysindfaldet, at inde og ude flyder sammen. Foto Birgitte Carol Heiberg

Spa-værtinderne viser også gæsterne "på plads" i spaen ved at vise dem hvilke liggestole, de skal bruge i den tid, de er i spaen. Når et tre timers interval slutter i spaen, bliver liggestolene naturligvis sprittet af, inden der kommer nye gæster, fortæller Tina Madsen.

Ved hver liggestol er der en knap, som gæsterne kan trykke på, hvis de har brug for en spa-værtindes assistance. Når gæsten trykker på knappen, aktiverer det et af de ure, som spa-værtinderne går rundt med. Så kan værtinden på uret se hvilken liggestol, der har brug for hjælp.

I spaen er der også saunagus, hvor der er forskellige dufte alt efter hvornår på dagen, det er. Foto Birgitte Carol Heiberg

I spaen er der mulighed for at købe mad og drikke, og der er også mulighed for at tilkøbe behandlinger.

Tina Madsen fortæller, at gæsterne har taget godt imod spaens nye koncept, og hun håber, at der også er flere fra lokalområdet, der nu lægger vejen forbi spaen.

- Vi vil gerne være noget for lokalsamfundet. Vi ønsker at rumme og imødekomme alle, understreger hun.

På paneler rundt om i spaen kan gæsterne aflæse temperaturen på de forskellige bade. Foto Birgitte Carol Heiberg
Great Northerns logo træder også frem i badet, der er udenfor. Foto Birgitte Carol Heiberg
I lobbyen i Great Northern Spa er det muligt at sætte sig ned flere forskellige steder. Foto Birgitte Carol Heiberg
Fra flere sider i Great Northern Spa strømmer der lys ind udefra. Foto Birgitte Carol Heiberg
Både når du kommer, og når du forlader Great Northern Spa, er der mulighed for at sætte sig ned. Her kan du også få serveret noget at drikke. Foto Birgitte Carol Heiberg
I lobbyen strømmer der ligesom i resten af Great Northern Spa specialdesignet musik ud af højtalerne. Foto Birgitte Carol Heiberg
Naturen ligger lige uden for Great Northern Spas vinduer. Foto Birgitte Carol Heiberg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce