Annonce
Kerteminde Ugeavis

Se video - 69-årig digter læser erotiske digte: Pensioneret gymnasielærer hitter på nettet

Steen Westergaard fra Langeskov har lige udgivet sin digtsamling, "Luk vinduet op!" som indeholder digte, der bevæger sig i mange lag og i forskellige rum.

Langeskov: Som digter kan 69-årig Steen Westergaard arbejde intenst med sproget, male med det, eksperimentere med det og skabe ordbilleder, hvor han eksempelvis skriver sådan om mørket - digterens ven:

"Natten er nu aftagende, en udhvilet cyklus anes i morgendagens horisont, hvor Solen sprayer graffiti."

Hans digte projicerer billeder på læserens nethinde.

Den pensionerede gymnasielærer fra Langeskov udgav i begyndelsen af februar sin 100 siders digtsamling, "Luk vinduet op," som indeholder digte, der bevæger sig i mange lag og i forskellige rum.

Steen Westergaard skriver ofte om aftenen. Så sender han sine digte til sine kone på email, så hun kan læse dem på sit arbejde og give ham noget feedback. Foto: Mette Louise Fasdal

Nogle af digtene er politiske og har et samfundsmæssigt budskab, mens andre er erotiske, sanselige og seksuelle. Den erotisk litteratur er kommet for at blive - og er vel i disse år mere i vælten end nogensinde, konstaterer Steen Westergaard.

Han har lagt fem af sine digte på det sociale medie, LinkedIn og må erkende, at de digte, der emmer af erotik, adskiller sig mærkbart i besøgstal. De gange, han har delt en politisk artikel, har der været færre klik, end det er tilfældet med de erotiske digte, han nu har lagt ud, bemærker han smilende.


Men jeg er jo også digter, og så har fantasien frie grænser.

Steen Westergaard


- Folk er vel bare interesseret i erotik. Det må være derfor, det netop er de digte, der er mest interesse for, konkluderer han.

Digteren fortæller, at noget af indholdet i de erotiske digte er selvoplevet.

-  Men jeg er jo også digter, og så har fantasien frie grænser, pointerer han.

Annonce

Pensioneret gymnasielærer

Hans kone, Mette, er ikke så begejstret for de erotiske digte. Hun bifalder mere, når han slynger ordene sammen til digte med et budskab, der revser samfundet og giver noget eftertanke.

De digte kan Steen Westegaard også godt lide at skrive. I virkeligheden skriver han jo bare om det, der optager ham - mørket, klimaet, hverdagen, identitet og nationalisme - blandt andet.

Med ord og sætninger kan han - i overført betydning - lukke vinduet op, se ud og mærke nye dufte og lyde. Det falder ham nemt, og inspiration er der rigeligt af.

I februar udgav han den digtsamling, som han pludselig fik tid til at kaste over, da han for fire år siden blev pensioneret som gymnasielærer fra Nyborg Gymnasium. Her nåede han at være ansat i 35 år, inden han gik på pension.

I øjeblikket er det primært på internettet, at det er muligt at købe Steen Westergaards digtsamling. Foto: Mette Louise Fasdal

Som gymnasielærer var fritiden de senere år med reformer knap for ham. Så selv om ord stod på spring hos ham, var det svært for ham at finde den fornødne tid til at skrive. Den har han nu, og det nyder han meget.

Annonce

Roman summer

Lige nu summer han på en idé til en roman, men at skrive digte er ligesom mere overkommeligt, end det er at arbejde med en roman, synes han. Med et digt er der en tydelig begyndelse og slutning. Roman-arbejdet ser han mere som et bjerg, der skal bestiges, og han mærker allerede ved foden af det, at han er forpustet ved tanken om at tage de første skridt.

Han afslører dog, at han har taget de første, spæde trin. I øjeblikket har han skrevet omkring 50 sider på sin roman, men researchen til den er lige på pause, fordi han på grund af corona-restriktioner ikke kan komme ud i virkeligheden.

Steen Westergaard synes ikke, at det er svært at finde inspiration til sine digte, og det falder ham let at skrive dem. Foto: Mette Louise Fasdal

Steen Westergaard har også flere digte i sig. Han vil også gerne ud og læse op fra sin digtsamling, hvis der er interesse for det. I denne tid er det nok svært, men når Danmark er på benene igen, håber han, at han kommer ud.

I øjeblikket kan hans digtsamling kun købes på nettet, men han satser på, at den snart er ude i boghandlen også.

Blå bog

Steen Westergaard er 69 år, født og opvokset i København.

Har siden 1982 boet på Fyn.

Flyttede i 1999 til Langeskov fra Nyborg.

Blev først bankuddannet i Privatbanken på Slotsholmen, men rejsebeskrivelser i et medarbejderblad i den bank, han var ansat i, gav ham udlængsel. Derfor endte han med at skifte spor og blev i 1981 cand. mag på RUC i naturgeografi og samfundsfag.

Han havde været gymnasielærer i 35 år på Nyborg Gymnasium, da han blev pensioneret i 2017.

Har medvirket i flere danske filmproduktioner som statist - blandt andet "Lykke-Per" og "Jagtsæson."

Bor med sin kone, Mette og har en datter og to børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Kerteminde Ugeavis

Kursen er sat: Med 228.500 kroner ekstra i bagagen er Ladbydragen snart klar til at tage på togt  - fra Munkebo Bakke

Kerteminde Ugeavis

Endelig - nu åbner det lille butikscenter:  - Kunderne kommer til at møde os med den røde løber ude og flagene hejst

Annonce