Annonce
Kerteminde Ugeavis

Halv pris på museums-billetter: 70 procent flere besøgende på Fjord&Bælt

På Vikingemuseet Ladby er man igen tæt på det normale antal besøgende efter corona-nedlukningen. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Regeringens sommerpakke, der blandt andet betyder halv pris på kulturoplevelser, har for alvor sparket aktiviteterne i gang på kommunens museer efter corona-nedlukningen.
Annonce

Nordøstfyn: Regeringen og et flertal af Folketingets partier er blevet enige om at afsætte i alt 700 millioner kroner til en sommerpakke, der blandt andet skal give danskerne bedre mulighed for at dyrke kultur- og naturoplevelser i sommeren. Aftalen omfatter blandt andet en rabatordning, der giver halv pris på billetter til en lang række museer.

Det har kunne mærkes i den seneste uge på museer i Kerteminde Kommune.


Det er forskelligt fra museum til museum hvilken målgruppe, der kommer, og vi er et sted, der normalt har 25 procent udenlandske gæster, og det er klart, at vi mangler en del af dem stadigvæk. Så man kan måske sige, at vi faktisk har en lille øgning i antallet af danske gæster, som følger den her rabatordning. Danskerne er sultne for at komme ud og opleve noget.

Claus Frederik Sørensen, afdelingsleder ved Vikingemuseet Ladby.


- Det er helt klart at vi oplever, at der er rigtig mange der besøger Fjord&Bælt. Der er fuld gang i den, og det er jo en kombination af rabatordningen, folks sommerferie og så leder folk nok også leder efter gode ting at tage sig til, når vejret ikke er lige til stranden, fortæller kommunkationsleder ved Fjord&Bælt i Kerteminde, Mads Dirckinck-Holmfeld.

I sidste uge havde Fjord&Bælt 70 procent flere gæster end i den samme uge sidste år.

Annonce

Udenlandske gæster mangler stadig

Også på Vikingemuseet i Ladby kan man tydeligt mærke en stigning i antallet af besøgende. Afdelingsleder Claus Frederik Sørensen er glad for, at museet har fået en håndsrækning til at blive sparket i gang efter måneder med magre besøgstal.

- Da vi genåbnede efter corona-nedlukningen kunne vi mærke, at folk holdt sig væk stadigvæk. Det var lidt sløjt med besøgstallet. Men efter vi er kommet ind i skolernes sommerferie, er det begyndt at være rigtig godt. Vi er meget meget tæt på at være tilbage til vores normale publikumsantal. Så det er vi efter omstændighederne enormt glade for, siger han.

Lige nu ligger museets besøgstal på cirka 80-90 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

- Det er forskelligt fra museum til museum hvilken målgruppe, der kommer, og vi er et sted, der normalt har 25 procent udenlandske gæster, og det er klart, at vi mangler en del af dem stadigvæk. Så man kan måske sige, at vi faktisk har en lille øgning i antallet af danske gæster, som følger den her rabatordning. Danskerne er sultne for at komme ud og opleve noget, fastslår Claus Frederik Sørensen.

Rabatordningen med halv pris på billetter til kulturoplevelser gælder i perioden 27. juni til 9. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Annonce