Annonce
Kerteminde Ugeavis

Havfruer på tur: 98-årige Esther bader i Storebælt med sin 77-årige niece hver dag

De sidste 12 år har Esther Johansen badet sammen med sin niece. Foto: Mette Louise Fasdal
De fleste af os forsøger at blive friske ved at tage et brusebad. Det nøjes 98-årige Esther Johansen ikke med. Hun bader med sin 77-årige niece i Storebælt hver dag. Det giver hende nemlig sådan en god energi, synes hun.
Annonce

Kerteminde: - Se, der kommer havfruerne igen.

Havfruerne er naboerne i Sommerbyens kælenavne til 98-årige Esther Johansen og hendes 77-årige niece, Lene Nikolajsen, når de kommer gående i deres hvide badekåber med kurs mod Nordstranden i Kerteminde. Her bader de hver dag klokken 9.30 sammen med Esther Johansens genbo, Kaja Winther Andersen.

- Jeg har da et badeværelse i sommerhuset, men jeg kan nu så godt lide at komme ned og dyppe mig i havvandet. Det giver sådan en god energi i kroppen bagefter, smiler Esther Johansen, mens hun tager den hvide badekåbe af.

Hun træder med forsigtige skridt ud på badebroen. I dag er der lidt flere bølger i Storebælt, og da hun godt kan være lidt usikker på benene, vil hun derfor helst ikke helt ned i vandet. Så hun kravler forsigtigt ned af stigen ved badebroen og stiller sig så langt nede, at store dele af hendes krop kan fornemme vandet.

Hendes niece, Lene, skvulper rundt ved siden af hende og holder øje. Lene Nikolajsen bor på Kongshøj Allé i Kerteminde og kører hver dag forbi og henter sin tante, så hun kan komme ned og bade. De to følges ad på den lille gåtur til vandet, som er på omkring 150 meter.

De har haft den badeaftale i 12 år nu, og det er også lykkes dem at få Kaja Winther Andersen med, som har været Esther Johansens genbo på Syrenvej i Sommerbyen i 18 år nu.

Saltvand er godt for os

1. Havvand er med til at berolige os, hvis vi føler os stressede. Havvandet går ind og påvirker vores nervesystem, så vi kan finde ro og kan slappe af.

2. Havvand påvirker vores humør. Lige så snart kroppen rammer det kølige vand, udskilles endorfiner, et morfinlignende stof, der gør, at vi føler glæde.

3. Saltvand er også kosmetisk helbredende, for vandet giver os en sundere, glattere og smukkere hud.

Annonce

Begyndte med 14 grader havvand

Når Esther ikke bor i sit sommerhus, bor hun i Ullerslev, og Kaja bor i Odense.

I år har Kaja med egne ord været lidt mere kuldskær, så hun ventede lidt med at være med på badeturene sammen med Esther og Lene, som begyndte at bade, da havvandet var omkring 14 grader.

- Det kan være ret koldt, men det gør os så friske og fulde af energi bagefter, og det har vi vist begge brug for. Synes du ikke også det, Esther?

Esther giver hende ret med et stort smil i øjnene bag brilleglassene.

Damerne er kommet op af vandet og står og tager de hvide badekåber på igen. Nu er dagen skudt i gang.

De sidste mange uger, hvor vejret ikke har været tiptop, har stranden næsten været øde, og derfor har badenymferne haft det for sig selv, men nu, hvor metrologerne har stået foran deres vejrkort og sagt "hedebølge" gentagende gange, myldrer det frem med mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Annonce