Annonce
Kerteminde Ugeavis

Henning har grænseløst overskud til en masse frivilligt arbejde: - Jeg overkommer det hele, fordi jeg vælger at tage en dag ad gangen

Henning Rasmussen var med til at bygge Ladbydragen på Vikingemuseet Ladby. I dag er han guide på Vikingemuseet. Privatfoto
I Kerteminde Kommune kan man ikke sige "frivillig" uden at sige "Henning Rasmussen fra Munkebo." Han er hele kommunens frivillige ildsjæl.

- Du ved, normalt når man går på pension, har man et fjumreår, hvor man lige skal finde ud af i hvilken retning, man vil, og derfor har jeg meldt mig til alt det forskellige, jeg kunne, forklarer Henning Rasmussen fra Munkebo.

Når man siger ordet "frivillig," er Henning Rasmussen bare én af dem, man ikke kommer udenom. I hvert fald ikke hvis man bor i Kerteminde Kommune. Han er aktiv alle steder, fordi han kan lide det, og fordi han bare ikke kan lade være.

Han har et nærmest grænseløst overskud til at tage fat. Derfor blev han også onsdag 14. april udpeget som Årets Frivillige Ildsjæl 2020 i Kerteminde Kommune.

Annonce

Ingen stress til Henning

Han var blandt de frivillige, der byggede Ladbydragen, som er Vikingemuseet Ladbys hidtil mest ambitiøse byggeprojekt, hvor Ladbyskibet blev rekonstrueret. Nu er han én af guiderne på Vikingemuseet Ladby. Han er også guide i Bunkermuseet i Kerteminde - og det i Beldringe. Han viser også rundt i Minibyen i Munkebo og på Munkebo Bakke.

Faktisk er det noget af en mundfuld, når Henning Rasmussen først remser op, hvor han lægger sine frivillige kræfter. Mange mister nok pusten. Henning Rasmussen får nu ikke stress af det.

- Jeg overkommer det hele, fordi jeg vælger at tage en dag ad gangen, konstaterer han.

Han står også for Lindødagene, hvor tidligere ansatte mødes i Munkebo Kulturhus over en gang mad og et foredrag og taler om tiden på Lindøværftet. Selv har han aldrig arbejdet på Lindø. Han arbejdede som faglærer i logistik og transport på Syddansk Erhvervsskole i over 25 år, inden han gik pension.

Henning Rasmussen kommer meget i Munkebo Kulturhus, når der ikke lige er corona-nedlukning. Arkivfoto: Helle Nordström
Annonce

Corona udfordrer

Et år med corona for en mand, der er vant til at fylde sine hverdage med frivillighed, har været svær. Også for hans kone, Esther, der ligesom ham brænder for at være frivillig her og der og alle vegne.

- Vi er snart ved at få hård hud i hænderne af at sidde og holde hinanden i hånden derhjemme, siger han med et smil og fortæller, at han i stedet har brugt mange kræfter på at ordne haven og huset derhjemme.


Jeg overkommer det hele, fordi jeg vælger at tage en dag ad gangen.

Henning Rasmussen


Som en væddeløbshest står han og skraber i startboksen og håber snart, at statsminister Mette Frederiksen (S) skyder startpistolen af, så der igen er fri leg i samfundet uden alle de bekymringer og restriktioner, der har fyldt det seneste år.

Han glæder sig sådan til at mødes med alle de andre igen i Munkebo Kulturhus, hvor der før den forhadte virus fra kinesiske Wuhan nåede ind over Danmarks grænser, var noget af et leben.

- Vi er jo næsten 400 mennesker og 30 foreninger, der bruger det hus hver uge, fortæller han.

I kulturhuset er han også med på to madhold - kun for mænd.

- Og så laver vi rigtig mandemad med rigelige mængder af smør og fløde, fortæller han og kigger længselsfuld frem for sig.

Henning Rasmussen er blevet hædret som Årets Frivillige Ildsjæl 2020 i Kerteminde Kommune. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce

Akuthjælp og cykelrute

Henning Rasmussen er også tidligere Falck-redder, og sammen med Klavs Lauridsen - også fra Munkebo - og sin svigersøn, Jakob Knudsen fra Odense, har han taget initiativ til, at der bliver etableret en akuthjælperordning i yderområderne af Kerteminde Kommune. Dér, hvor ambulancen kan være længe om at nå ud.

Flere i lokalområderne har meldt sig som frivillige akuthjælpere, men corona har gjort det svært at mødes med dem, så de kan blive uddannede. Derfor er også den del af hans frivillige arbejde sat lidt på pause.

Så lige nu bruger han sin tid på at udtænke en god cykelrute rundt i Munkebo, hvor turisterne på 20 kilometer når rundt til forskellige seværdigheder.

- Brochuren er jeg ved at have klar, fortæller han.

Blå bog

Henning Rasmussen stammer fra Svendborg og flyttede midlertidigt til Munkebo for mere end 40 år siden. Planen var, at han skulle være vendt tilbage til det sydfynske, men han og hans hustru faldt så godt til.

Inden han gik på efterløn, fejrede han 25-års jubilæum som faglærer i logistik og transport på Syddansk Erhvervsskole.

Gift med Esther, parret har to døtre og seks børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Annonce