Annonce
Kerteminde Ugeavis

Henter inspiration hos Bonderøven: Kristina dyrker og sælger planter på en særlig måde

Kristina Jensen i sin blomsterhave. Foto: Malena Rønnow
Jobbet som anlægsgartner har givet Kristina Jensen en god idé til en forretning. En idé, der ikke bare gavner hende selv, og som hun håber at kunne leve af på lang sigt.

Rynkeby: De fleste forbinder en have med at hyggenusse om et blomsterbed eller at se børnene lege på en plæne, der måske ikke lige er så pænt slået, mens man kan slappe lidt af i havemøblerne. Men Kristina Jensen har flere forskellige haver, der tjener flere forskellige formål.

Hendes egen have kalder hun "ung," fordi hun "kun" har arbejdet på den i 17 år. Men den yngste have på grunden er kun knap et år gammel. Her står blomsterne i snorlige rækker og suger solstrålerne til sig.

Og det er dén have, "produktionshaven", som Kristina Jensen siger, der er kernen i hendes drøm: Hun vil nemlig gerne være blomsterbonde, som hun selv kalder det og leve af at levere hjemmedyrkede, sprøjtefri blomster til firmaer og private.

Annonce

Siden juli har hun sat buketter ud i sin lille vejbod på Brabækvej, og hun har også fået sin første aftale i hus med en lokal frisørsalon om at udstille sine buketter hos dem.

- Vi havde et koldt forår, men vi har været sådan rigtig i gang med skilt og alting siden juli. Men de sidste par uger er der kommet noget mere gang i den, fortæller Kristina Jensen.

Jeg kan godt lide at lege med farverne og sætte dem sammen.

Kristina Jensen, blomsterbonde

Have med sidegevinst

Ud over at give blomster, der skal pynte op i folks stuer, har Kristina Jensens have en anden gevinst. Bierne summer nemlig flittigt afsted mellem evighedsblomster, stolt kavaler og valmuer.

De fleste af blomsterne er sorter, som bier og sommerfugle er glade for, og det eneste gødning blomsterne får, kommer fra hendes to heste.

- Mine blomster er sprøjtefri, siger Kristina Jensen stolt og fortsætter:

- De er dyrket herude under åben himmel og er ikke transporteret hertil fra udlandet. Så de er CO2-neutrale i forhold til de kunstigt frembragte blomster, som man ellers kan købe.

Blomsterne står i snorlige rækker, klar til de næste buketter. Foto: Malena Rønnow

Ud over at sælge til private vil Kristina Jensen gerne have aftaler i hus med firmaer om at levere blomsterarrangementer til dem, ligesom hun gerne vil levere til blomsterhandlere.

- Det er svært at komme ind på markedet. Det tager tid at vise folk, at dansk dyrkede snitblomster også godt kan holde længe, siger hun.

Hun er godt klar over, at der er langt igen, før hun kan leve af de farvestrålende blomster, men hun er fast besluttet og har også et godt argument for, hvorfor man skal vælge hjemmedyrkede blomster.

- Det er for at støtte naturen. Bierne og sommerfuglene har glæde af de her blomster, og de er mere bæredygtige. Jeg tager hensyn til for eksempel jordtræthed, når jeg planter næste år, så jeg ikke udpiner jorden. Det gør også, at der ikke skal gødes så meget, forklarer Kristina Jensen.

Annonce

Hvordan kom inspirationen

Egentlig er Kristina Jensen anlægsgartner på et lokalt gods, hvor hun har været i fem år. Det var dels her, at hun opdagede sine kreative evner, men også her, at det gik op for hende, at hun ikke kunne være anlægsgartner i al evighed.

Et lille udpluk af buketterne i Kristina Jensens vejbod. Foto: Malena Rønnow

- I min alder begynder de små skavanker at komme. Man kan godt arbejde videre med det, men hvor længe kan man det, filosoferer den 38-årige mor til to.

- Man begynder at kunne mærke det, når man har gået rundt med beskærersaksen i flere dage. Så kunne det være godt at komme over i noget, hvor man kan pussenusse noget mere, fortæller Kristina Jensen og tilføjer, at inspirationen blandt andet kom fra TV-serien Bonderøven på DR.

På sit arbejde har hun lavet blomsteropsætninger til sammenkomster og firmaarrangementer, og derfor lå det lige for at udvikle det videre.

- Jeg kan godt lide at lege med farverne og sætte sammen. Når jeg starter en buket, kan jeg godt stå og tænke, at det jo aldrig bliver til noget. Men så er det jo ekstra dejligt, når jeg så ser resultatet og tænker: "Det endte da alligevel helt godt."

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Foredrag: Søren Ryge gæster Birkende Forsamlingshus

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Husflid inviterer til en tur på rensningsanlægget

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Ny børnehave på vej: 36 millioner skal styrke børneområdet

Kerteminde Ugeavis

Lundsgaard Gods klar med endnu en festival: Efter en weekend med NU Festival rykker jazzen ind

Kerteminde Ugeavis

Med luppen på Svenskekrigene

Kerteminde Ugeavis

Debat: Vi har ikke glemt støjen i Langeskov

Kerteminde Ugeavis

Debat: Er Henrik Madsen utilfreds med erhvervspolitikken i Kerteminde Kommune, skulle han tage en snak med Klavs Lauridsen

Kerteminde Ugeavis

Komikers 'karriere' som borgmester er slut: Han vender tilbage på én betingelse

Kerteminde Ugeavis

Årsmøde i ÆldreSagen Kerteminde lokalafdeling

Kerteminde Ugeavis

Sådan var barndommen på landet i 1950'erne: Historiefortæller Jens Peter tager dig med tilbage i tiden

Kerteminde Ugeavis

Mystisk skib set ud for Kerteminde: - Hvad filan laver de derude?

Kerteminde Ugeavis

Ladbykongens krigerweekend

Kerteminde Ugeavis

Fællessang i Kerteminde

Kerteminde Ugeavis

Lines hobby overtog hjemmet: Derfor var hun nødt til at begynde at sælge af det

Kerteminde Ugeavis

Debatskabende Kunst i Galleri KiK Kerteminde

Kerteminde Ugeavis

Planteskole blev rippet for specielle træer under corona: Folk ville være selvforsynende, hvis det hele 'brænder' på

Kerteminde Ugeavis

Debat: At de 41 virksomheder er utilfredse, kan man gøre noget ved

Kerteminde Ugeavis

Debat: Forretningernes kunder - ikke byrådet - afgør handlen i Kerteminde

Kerteminde Ugeavis

Debat: Vi sidder ikke på hænderne

Kerteminde Ugeavis

Debat: Vi er mange, der har noget imod konsekvens-blindhed

Kerteminde Ugeavis

Fjordens Dag ved Boels Bro

Kerteminde Ugeavis

Debat: Der er ingen quick fix

Kerteminde Ugeavis

Øv - På vej hjem fra bilforhandleren blev Nadias nye bil ridset af flyvende dæk fra en trailer: Nu efterlyser hun bilisten

Annonce