Annonce
Kerteminde Ugeavis

Herlige timer venter på terrassen

Terrassen er sommerhalvårets måske mest foretrukne "rum". Foto: Kehlet
En god terrasse giver ekstra kvadratmeter om sommeren – og du kan snildt selv bygge den.
Annonce

De danske somre har deres andel af dage med møgvejr, 16 grader og sidelæns heldagsregn.

Men, men, men… Alt er tilgivet, når man først har haft en af de der magiske danske sommeraftener, hvor man kan sidde ude til langt ud på aftenen i 22-23 behagelige grader med sin bog uden at have andet end himlen som læselampe.

Vi elsker at være ude om sommeren, måske fordi det er en særlig flygtig lykke. En god måde at nyde den maksimalt er at anlægge en terrasse – og gerne, hvis muligheden er der, at gøre dele af den overdækket eller afskærmet, hvis det ellers passer ind til resten af boligen.

Terrasser er blandt de gør-det-selv-opgaver, de fleste af os kan vinde an med. Den enkleste består blot af fliser eller sten lagt på et planet og underlag af stabilgrus og sand, og selv om det skal være en træterrasse med lidt mere konstruktion og tømrerfinesse involveret, så kan mange stadig være med.

Uanset hvilken type terrasse, du vil i gang med, så er her fem gode råd at overveje:

1.Placering. De fleste foretrækker deres terrasse et solrigt sted, og det vil da også oftest være oplagt. Men på varme dage er det ikke tosset med mulighed for skygge på en del af terrassen, så overvej at lave en terrasse, hvor der er mulighed for flere temperaturer.

2.Mål og tegn. En god arbejdstegning er god til at styre processen – og den er nyttig ved indkøb af materialer. Mange trælse frustrationer kan spares ved at have en god tegning.

3.Materialer. Dit hårde slid er spildt, hvis du vælger materialer, der ikke er bøvlet værd. Køb noget, der holder og holder sig pænt.

4.Konstruktion/underlag. Sørg for at sikre, at fundamentet er i orden – uanset om det er sten/grus eller et træskelet, der skal bygges på. Husk at få solide ankre i jorden, så terrassen ikke stikker af i blæst.

5.Tålmodighed! Intet kan blive mere skævt end en terrasse bygget i hastværk. Arbejd langsomt og mål efter, så sikrer du dig et godt slutresultat.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Et godt råd

Annonce