Annonce
Kerteminde Ugeavis

Hicham vil sælge hummus og arabiske retter i lille landsby: Folk vil gerne købe noget, de ikke er vant til at spise

Hicham Abou Lebde har tidligere haft to spisesteder i Odense. Nu åbner han Rynkeby Grill. Foto: Mette Louise Fasdal
Hicham Abou Lebde syntes, at Rynkeby manglede et spisested. Fredag åbner han sin grill ved Spar.
Annonce

Rynkeby:  "Jeg var i dag Søndag på indkøb i Spar i Rynkeby, ca. Ved 13 tiden. Da jeg kom ud gik det en udenlandsk mand og opmålte Spars parkeringsplads med en tommestok, for derefter at opmåle med skridt. Jeg stod lidt og kikkede på ham, og ærger mig nu over, at jeg ikke fik spurgt ham om, hvad han lavede."

Sidst i september begyndte folk at undre sig på Facebook, men kort efter kom svaret.

Det var 35-årige Hicham Abou Lebde, der var dukket op for at tage mål til, hvor han kunne stille sin foodtruck op på parkeringspladsen ved det lokale supermarked.

Og nu er foodtrucken klar til at åbne.

Rynkeby Grill hedder den, og fredag 23. oktober har den første åbningsdag.

Hicham Abou Lebde og hans kæreste, som begge oprindeligt er fra Palæstina, har sammen med deres børn på 12, 10 og fire år boet i Rynkeby i et år nu, og Hicham Abou Lebde syntes, at Rynkeby manglede et sted, hvor borgerne kunne købe mad.

- Lige nu skal folk jo tage til Langeskov eller Kerteminde, hvis de gerne vil købe mad, siger han.

Annonce

Har erfaring med madsteder

Hicham Abou Lebde har tidligere haft spisesteder i Odense, hvor han og hans familie boede, før de flyttede til Rynkeby, og derfor er det ikke helt fremmed for ham at drive et spisested.

Sidst han havde en restaurant, var for fire-fem år siden, hvor han havde et spisested på Carl Blochs Vej.


Lige nu skal folk jo tage til Langeskov eller Kerteminde, hvis de gerne vil købe mad, siger han om baggrunden for, at han nu åbner sin rullende grill.

Hicham Abou Lebde, indehaver af Rynkeby Grill - om baggrunden for, at han nu åbner sin grill


På menuen i Rynkeby Grill er der udover forskellige hotdogs også kebab, falafel, burgere og kylling.

I sin madvogn vil Hicham Abou Lebde i det daglige få hjælp af sin kæreste, som også vil sørge for at lave hummus, som kunderne kan snuppe med hjem. Hun har nemlig fundet ud af, at der er mange, der godt kan lide at spise det som en dip til gulerodsstave.

I det hele taget har parret erfaret, at der er mange, der gerne vil købe mad, som de ikke er vant til at spise. Derfor går de nu med en idé om, at det skal være muligt at købe en arabisk ret i grillen hver fredag.

Med åbningen af madvognen håber Hicham Abou Lebde, at han får lagt fundamentet for noget, der kan blive større. For han kunne godt tænke sig, at Rynkeby Grill på sigt blev andet end blot en foodtruck på en parkeringsplads i Rynkeby.

Her i begyndelsen vil Rynkeby Grill have åben hver dag klokken 10 til 20.

- Jeg skal lige finde ud af, hvordan interessen er, og herefter kan det godt være, at jeg regulerer på åbningstiderne, siger den nye grillejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Slip corona-angsten for en aften - vind billetter til fjollet julefrokost:  - Vi har behov for at slå hjernen fra og bare grine

Annonce