Annonce
Kerteminde Ugeavis

Hotellejligheder, café og showroom: Nyt havnebyggeri på vej i Kerteminde

Michael Egmose planlægger at bygge lige ved siden af sit marinecenter på havnen. Pr-foto
M. Egmose Ejendomme ApS vandt udbuddet på erhvervsgrunden på havnen i Kerteminde.

Kerteminde: Han håber ikke, at hans byggeri kommer ud i den samme stormvind, som direktør for Milestone DG, Jesper Schmitz, der står bag det nye Havnekvarter på Nordre Havnekaj i Kerteminde, har oplevet det.

- Det her område er jo ikke som sådan et, man har kunnet bevæge sig rundt på, for det har altid været indhegnet. Det har været et sted, hvor der bare har været nogle bygninger, som var lidt sørgelige at kigge på. Umiddelbart virker det i dag også til, at der er lidt mere positiv tale om, der skal ske på havnen i forhold til, hvad der ellers har været, siger direktør i M. Egmose ApS, Michael Egmose.

Et flertal af Kerteminde Byråd godkendte torsdag M. Egmose Ejendomme ApS som vinder af det netop overstået udbud på erhvervsgrunden på havnen i Kerteminde.

Annonce

Mere leben på havnen

M. Egmose Ejendomme ApS bød 1.221.000 kroner for 1.110 etagemeter, som han ønsker at bruge til syv hotellejligheder med havkig, et showroom og som forberedelse til lokaler, der gerne skal ende med at være en restaurant eller en café.

Sådan kommer tagterrasserne til hotellejlighederne til at se ud. Pr-foto

Der var tilbudsfrist på grunden den 4. marts, hvor Kerteminde Kommune modtog et tilbud på grunden, og det var lige netop det tilbud, der var det rigtige for byrådet. For i det projekt er der ifølge politikerne en klar reference til byens maritime kulturarv, og det formår at bygge bro mellem Marinaen og de nye byhuse på Nordre Havnekaj og kan være med til at skabe diversitet og liv på havnen.


Jeg synes, at det er vildt spændende, hvad der sker på havnen. Jeg ved godt, at jeg kan risikere at få skæld ud, fordi der er mange borgere, der ikke bryder sig om det.

Michael Egmose


For Michael Egmose er det netop grundtanken, at hans projekt skal give mere liv på havnen.

Han besluttede at byde på grunden, fordi den ligger ret attraktivt i forhold til Egmose Marine Center, han i forvejen har bag ved grunden.

- Samtidigt er det også det, jeg kan gabe over, fordi grunden har en god størrelse, så det er muligt at lave et projekt, der kan blive ret fedt, forklare direktøren.

Der bliver også plads til showroom i det byggeri, som Michael Egmose planlægger på havnen. Pr-foto

- Generelt kommer der bare til at ske rigtigt mange ting på havnen. Det er fedt at kunne være med til at skabe noget liv i området og få mulighed for at trække nogle folk til Kerteminde.

- Jeg synes, at det er vildt spændende, hvad der sker på havnen. Jeg ved godt, at jeg kan risikere at få skæld ud, fordi der er mange borgere, der ikke bryder sig om det. Der har været mange negative røster omkring hele havneområdet.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at vi kigger fremad og ser, hvad der kan komme til at ske i vores lille by.

Annonce

Færdig i 2022

Næste skridt er nu, at M. Egmose Ejendomme ApS i samarbejde med Kerteminde Kommune skal færdigudvikle projektet.

Parallelt med projektudviklingen skal der udarbejdes en betinget købsaftale og en lokalplan for området. Lokalplanen forventes at blive vedtaget i december i år, og går alt efter planen, forventer Michael Egmose, at byggeriet står færdig i slutningen 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Kerteminde Ugeavis

Kursen er sat: Med 228.500 kroner ekstra i bagagen er Ladbydragen snart klar til at tage på togt  - fra Munkebo Bakke

Kerteminde Ugeavis

Endelig - nu åbner det lille butikscenter:  - Kunderne kommer til at møde os med den røde løber ude og flagene hejst

Annonce