Annonce
Kerteminde Ugeavis

Hun griller, synger og køber whisky og pålægschokolade: Else spreder glæde på plejehjemmet

Beboerne på Birkelund Plejecenter betyder ligeså meget for Else Phillip, som hun tilsyneladende gør for dem. Foto: Mette Louise Fasdal
Else Phillip kommer hver uge på Birkelund Plejecenter for at hygge om beboerne med forskellige aktiviteter, og beboerne værdsætter hendes besøg meget.

Langeskov: - Hun er god til at lave mad, understreger Morris Pedersen og fortæller henrykt, om dengang 63-årige Else Phillip lavede gule ærter og grønkålssuppe.

- Ja, hun kan også grille en pølse, understreger Poul Nielsen med et skælmsk smil på læben.

- Hun gør så meget for os. Da hun begyndte komme her, blev det godt, tilføjer Morris Pedersen, der flyttede ind på Birkelund Plejecenter i Langeskov den 9. april for snart tre år siden.

Annonce

Rundt om bordet er der ivrige nik. Den lille flok af beboere, der på plejecentret har sat hinanden stævne i hjørnet, de selv kalder "Rottehullet," er meget begejstret for, at Else Phillip hver uge kommer og laver aktiviteter for dem.

Og Else Phillip selv er himmelhenrykt over, at hun kan være med til at sprede glæde for andre. For hende er det også livsbekræftende at have mulighed for at være noget for de ældre beboere.

Hun husker med gru sidst forår, hvor Danmark lukkede ned, og der også blev hermetisk lukket for besøg på plejecentret. I en lang periode så hun derfor ikke de ældre mennesker, som hun holder så meget af.

Else Phillip er uddannet håndarbejdslærer og har i en lang årrække arbejdet med børn og unge. Foto: Mette Louise Fasdal

- I fjernsynet kunne jeg se, hvordan de kørte af sted med ligene i Italien, og jeg begyndte at have mareridt om, at det var det samme, der gjorde sig gældende her. Derfor var jeg nødt til at tage her hen og stå udenfor for at se, om de alle havde det godt, fortæller hun.


Hun gør så meget for os. Da hun begyndte komme her, blev det godt.

Morris Pedersen, beboer på Birkelund Plejecenter i Langeskov


Det havde de heldigvis. Gennem vinduet kunne hun se ind til dem og vinke, og nogle dristede sig også hen til døråbningen for at hilse på hende.

- Det var så dejligt, mindes hun.

Fra seniorjob til frivillig

Selv om Danmark igen er lukket ned, er Else Phillip ikke lukket ude af plejecentret denne gang. Derfor kan hun, som hun plejer, komme ind på Birkelund to gange om ugen for at lave aktiviteter for beboerne.

Tirsdag samler hun en flok damer i en strikke - og syklub, og fredag synger hun sammen med dem, der gerne vil synge sammen - med god afstand mellem hinanden.

Morris Pedersen flyttede for tre år siden ind på Birkelund Plejecenter, og han er blevet så glad for Else Phillips ugentlige besøg. Ruth Østerbye (bagerst) deler hans opfattelse. Foto: Mette Louise Fasdal

Oprindeligt er Else Phillip uddannet håndarbejdslærer og har i en lang periode arbejdet med børn og unge, men da hun for nogle år siden gerne ville have et seniorjob, besluttede hun sig for, at hun ville have noget forandring. Hun ville i stedet arbejde med ældre og var heldig at få 32 timer på Birkelund Plejecenter, hvor hun primært skabte aktiviteter for beboerne. Hun stod for grillfester, herre - og dameaftner og hjalp med forskellige hverdagsting.

- Det var et job, jeg var utrolig glad for. Jeg har kun ros til ledelsen, fordi de turde lade mig gøre den slags. Jeg kunne jo være blevet sat til at gøre rent i stedet.

Da hun for halvandet år siden gik på efterløn, fortsatte hun med at komme på plejecentret som frivillig om onsdagen. Her under coronaen har plejecentret nu også fået mulighed for at ansætte hende 10 timer om ugen for at hygge som beboerne, når de nu ikke kan komme så meget ud. Det er derfor, at hun også kommer tirsdag og fredag.

Bent Ovesen (tv) og Eva Normann Hansen nyder, at Else Phillip lægger vejen forbi plejecentret i Langeskov hver uge, og Poul Nielsen (th) holder også meget af at give hende noget røg. Så må han finde sig i, at der kommer noget tilbage. Foto: Mette Louise Fasdal

Er der beboere, der mangler noget, kan hun også hjælpe med at handle det. Der er derfor for nylig blandt andet blevet købt mørk pålægschokolade og en flaske whisky, fordi en beboer savnede det.

- Ind i mellem er beboerne også selv med ude og handle, og så gør vi en tur ud af det, fortæller Else Phillip.

- Birkelund er et virkelig godt sted. Jeg vil ikke have noget i mod selv at bo her en dag, når jeg er moden til det, tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Husflid inviterer til en tur på rensningsanlægget

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Med luppen på Svenskekrigene

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Lines hobby overtog hjemmet: Derfor var hun nødt til at begynde at sælge af det

Kerteminde Ugeavis

Lundsgaard Gods klar med endnu en festival: Efter en weekend med NU Festival rykker jazzen ind

Kerteminde Ugeavis

Debat: Er Henrik Madsen utilfreds med erhvervspolitikken i Kerteminde Kommune, skulle han tage en snak med Klavs Lauridsen

Kerteminde Ugeavis

Planteskole blev rippet for specielle træer under corona: Folk ville være selvforsynende, hvis det hele 'brænder' på

Kerteminde Ugeavis

Årsmøde i ÆldreSagen Kerteminde lokalafdeling

Kerteminde Ugeavis

Debat: Forretningernes kunder - ikke byrådet - afgør handlen i Kerteminde

Kerteminde Ugeavis

Sådan var barndommen på landet i 1950'erne: Historiefortæller Jens Peter tager dig med tilbage i tiden

Kerteminde Ugeavis

Fællessang i Kerteminde

Kerteminde Ugeavis

Debat: Vi er mange, der har noget imod konsekvens-blindhed

Kerteminde Ugeavis

Øv - På vej hjem fra bilforhandleren blev Nadias nye bil ridset af flyvende dæk fra en trailer: Nu efterlyser hun bilisten

Kerteminde Ugeavis

Debatskabende Kunst i Galleri KiK Kerteminde

Kerteminde Ugeavis

Debat: Der bør udstedes p-licenser til husstande, beboere og håndværkere

Kerteminde Ugeavis

Debat: At de 41 virksomheder er utilfredse, kan man gøre noget ved

Kerteminde Ugeavis

Ivalos handicapcykel fundet hos mand i Odense: - Ih, er tyven kommet med den?

Kerteminde Ugeavis

Fjordens Dag ved Boels Bro

Kerteminde Ugeavis

Flere æbletræer på vej til Kølstrup

Kerteminde Ugeavis

Debat: Vi sidder ikke på hænderne

Kerteminde Ugeavis

Debat: Byggesagen på havnen er noget helt særligt

Kerteminde Ugeavis

Debat: Der er ingen quick fix

Kerteminde Ugeavis

Toner fra operaens verden

Kerteminde Ugeavis

10-årige Ivalo savner sin helt særlige cykel: - Hvem fanden finder på at stjæle et handicap-hjælpemiddel fra et barn?

Annonce