Annonce
Kerteminde Ugeavis

Hvem har boet på Munkebo Bakke?

Palle Hansborg-Sørensen er en del af gruppen Virk og Gro, som startede op, da Lindø-værftet lukkede ned. - Vi er jo en flok, som har en kærlighed til byen, fortæller han, om deres motivation til at starte gruppen. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Virk og Gro fra Munkebo håber, at hele området ved Munkebo Bakke en dag bliver udgravet, så man for alvor kan finde ud af, hvad der har været i området. Indtil videre har man fundet rester fra det hidtil største fundne hus fra vikingetiden på Fyn. Historien skal gøre bakken til et udflugtsted for flere turister, siger Palle Hansborg-Sørensen fra Virk og Gro.

Annonce

Munkebo: - En dag med klart vejr er der en fantastisk udsigt, fortæller Palle Hansborg-Sørensen fra Virk og Gro, mens han spejder ud over Odense Fjord fra toppen af tårnet på Munkebo Bakke.

I det grålige efterårsvejr kan man ane Odense Fjord mod nord og Kertinge Nor mod syd fra toppen af det tårn, som Middelfart Kommune fik rejst på Munkebo Bakke i 1993.

- En, som ville have magt over området, har bestemt haft gode muligheder her. Man kan se ud over området og overvåge det hele. Når man finder de store bygninger, man har gjort, så kunne det tyde på, at det måske ikke er en konge men så en høvding, der har været her, fortæller Palle Hansborg-Sørensen.

Hvem denne person kunne være, ved man ikke, og den tvivl vil Virk og Gro gerne have ude af verden, så man kan finde ud af, hvem der har haft magten i dette område. Et spektakulært vikingefund af en vikingehal tidligere på året kunne tilføje et ekstra kapitel til Munkebos vikingehistorie. Endda et der sætter Munkebo og Kerteminde Kommune på landkortet i stor stil.

- Skal vi ikke få gravet ud, så vi kan danne et billede af, hvad der har været her, siger Palle Hansborg-Sørensen og gestikulerer med armene ud over det store område ved Munkebo Bakke.

Gruppen håber, at der kan blive sat en toiletvogn op, så det kan tiltrække endnu flere turister til området samt en informationsstander, hvor Østfyns Museum kan stå for det faglige indhold, mens Virk og Gro vil skaffe midlerne.

Annonce

Udflugtsted for familien

Munkebo Bakke skal være et udflugtssted og oplevelsessted for familien, som skal trække folk til Munkebo i stedet for, at de kører forbi på landevejen, der tydeligt ses fra det høje udsigtspunkt i tårnet på bakken.

Da Lindø værftet lukkede, startede Virk og Gro. Gruppen blev dannet, fordi beboerne i Munkebo ikke kan forvente, at andre vil gøre opmærksom på dem. Hvis der skal ske noget for området, må de selv gøre det.

Munkebo er kendt for sin vikingehistorie, og byen og området har for alvor taget vikingehistorien til sig. Palle Hansborg-Sørensen forsikrer dog om, at Munkebo Bakke ikke skal være en konkurrent til Vikingemuseet Ladby, men snarere give området en ny mulighed for at forstå, hvad der er foregået i området i vikingetiden.

- Vikingemuseet Ladby er gravstedet. Lad os grave ud her og vise, hvordan de levende vikinger har været. Det er et tema af interesse hos mange, fortæller Palle Hansborg-Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Slip corona-angsten for en aften - vind billetter til fjollet julefrokost:  - Vi har behov for at slå hjernen fra og bare grine

Annonce