Annonce
Kerteminde Ugeavis

Hver anden dansker har prøvet alternativ behandling

Akupunktur er en af de alternative behandlingsformer, der er anerkendt af sundhedssystemet. Foto: Ingimage.com
Alternativ behandling er i vækst. Danskerne har fået en øget åbenhed til det alternative de senere år.
Annonce

Der er rigtig mange danskere, som har benyttet tilbud fra den alternative side.

Alternativ behandling er i vækst, om end omfanget ikke er præcist kendt. Det alternative er ikke inkluderet i det offentlige sundhedsvæsen, og derfor er det uklart at vurdere det præcise omfang. Forskere fra Syddansk Universitet anslår, at hver anden dansker har benyttet alternativ behandling, og Statens Institut for Folkesundhed (SIF) vurderer, at over halvdelen af alle danskere på et tidspunkt har prøvet at blive alternativt behandlet.

SFI anslog i en undersøgelse fra 2013, som er den nyeste undersøgelse indenfor området, at flere end hver fjerde (27 procent) af alle voksne danskere alene i året for undersøgelsen har brugt alternativ behandling.

Styrelsen for Patientsikkerhed vedr. Alternativ Behandling anslår, at vi i perioden 1987 - 2010 så voksne danskeres brug af akupunktur blive mere end ottedoblet.

Det er dog stadig alternative behandlinger i kategorien ”massage, osteopati og andre manipulative teknikker”, som vi benytter mest. Knap hver femte (18,6 %) af danskerne har prøver det. Herefter følger akupunktur (7,7 %) og zoneterapi (4,8 %).

De rent mentale behandlinger som eksempelvis healing og clairvoyance er det fjerdemest populære valg af alternativ behandling – det har 2,4 % af danskerne, svarende til godt 130.000 personer, prøvet.

Det er i øvrigt meget interessant, at ’det alternative’ i høj grad benyttes af folk med faglig baggrund inden for den etablerede lægeverden. Således bruges alternativ behandling og naturmedicin af væsentlig flere sygeplejersker og medicinstuderende end af befolkningen i gennemsnit.

For sygeplejersker er det godt tre ud af fire (77 %), som har prøvet alternative behandlinger, mens to tredjedele (68 %) af de medicinstuderende har brugt alternativ behandling og naturmedicin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Annonce