Annonce
Kerteminde Ugeavis

Hvis byrådet giver lov: Restaurant på vej i Vestergade

Vestergade 5 er tom i øjeblikket, efter at mange års skohandel blev afløst af en pop-up møbelbutik, som nu også er lukket. Ejeren af ejendommen, Louise Andreasen, har nu søgt om at måtte omdanne dele af butikken til en restaurant. Foto: Helle Nordström
Ejeren af Vestergade 5, Louise Andreasen, har sendt ansøgning til kommunen, og direktionen bakker positivt op. På tirsdag er det op til miljø-, natur- og teknikudvalget, om de vil give grønt lys for, at dele af den tidligere skobutik bliver til restaurant.
Annonce

Kerteminde: Hvis det går, som ejer af Vestergade 5 - Louise Andreasen - håber på, så skal dele af den tidligere skobutik omdannes til en restaurant.

Louise Andresen selv vil ikke sige noget om sine planer, før hun ved, om de kan realiseres. Så om planerne går i retning af asiatisk, fisk, italiensk eller sushi må komme som en overraskelse, hvis kommunen giver grønt lys.

Ifølge ansøgningen, der er sendt til kommunen, skal cirka 92 kvadratmeter af butikken fremover være restaurant, medens de sidste 64 kvadratmeter i stueetagen fortsat skal være butik. Restauranten vil ejeren dog gerne i sommerperioden udvide med udeservering i gårdrummet, hvor der kan blive plads ti 15-20 gæster. Af den årsag søges der om byggetilladelse til en høj, lyddæmpende mur mod de bagvedliggende baggårde mod syd.

Annonce

Lige hvad midtbyen har brug for

Ifølge den bevarende lokalplan, der er gældende for området, så må der gerne være restaurant, men kun hvis byrådet giver lov. I første omgang er det tirsdag den 4. februar miljø-, natur- og teknikudvalget, der skal vurdere, om de vil give grønt lys for restaurant-planerne.

Hvis de lytter til direktionens indstilling, så bliver det et ja, idet direktionen vurderer, at en restaurant i begyndelsen af Vestergade vil være med til at understøtte handelslivet i Langegade.

Den vurdering deler Kerteminde Cityforening til fulde. Formand Jonas Nielsen kalder i en skriftlig udtalelse til ansøgningen ideen for fremragende: "Det er lige, hvad Kerteminde midtby har brug for."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Annonce