Munkebo: Gennem et hul i hækken bag Knud Kirkensgaard Jensens bolig på Kløvervænget har han gennem 14 år fotograferet Lindø.
Selv efter en større oprydning på sin computer har han i dag mere end 12.000 billeder af den berømte arbejdsplads, der indtil for ganske nylig hed Lindø Port of Odense, men som i dag har skiftet navn til Odense Havn.
Den store udvikling – området har gennemgået – fra skibsværft til industripark, har Knud Kirkensgaard Jensen foreviget med sit kamera.
- Jeg har set de to store udvidelser og udviklingen af hele industriparken. Her har jeg især lagt mærke til Bladt, der har fremstillet tårne og fundamenter til vindmøller. De har været meget synlige, og det har været spændende at se deres store konstruktioner, siger Knud Kirkensgaard Jensen.
Knud Kirkensgaard JensenDer var en medarbejder fra Lindø ved navn Susanne, der ønskede at bruge mine billeder.
Må ikke gå tabt
Flere af billederne har gennem årene været brugt på Industriparkens hjemmeside til stor glæde for Knud Kirkensgaard Jensen.
- Der var en medarbejder fra Lindø ved navn Susanne, der ønskede at bruge mine billeder. Derfor fik hun en masse billeder med sig på en USB. Hun bad mig også om at fortsætte med at fotografere.
Parterne lavede en skriftlig aftale, som Knud Kirkensgaard Jensen stadig har liggende, om at Lindø måtte bruge billederne alt det, de ville, uden beregning.
Men en dag fik Susanne nyt job, og siden er Knud Kirkensgaard Jensens billeder ikke kommet længere end fra kameraet og over i computeren, hvilket han synes er en skam.
Han håber, at hans mange tusinder billeder, der skildrer en vigtig omstilling af dansk industri, kan blive til glæde for så mange som muligt.
Industriparkens udvikling er langt fra slut, og området udvider sig jævnligt. Det samme gør Knud Kirkensgaard Jensens billedsamling.
- Når jeg ser noget interessant, er det næsten umuligt ikke at tage billeder af det.
Blå bog
Knud Kirkensgaard Jensen blev uddannet smed i Vestjylland.
Efterfølgende tog han til Grønland og byggede stålkonstruktioner og var master for Søværnets bygningsdistrikt. Derefter havde han et smed- og maskinværksted i Sisimiut.
Som 35-årig rejste han tilbage til Danmark og startede op hos en lille VVS-forretning.
Fem år senere kom den første oliekrise og alt byggeri stoppede, og han blev ansat på en erhvervsskole i Struer, hvor han var i 20 år.
Da han var omkring de 60 år tog han tilbage til Grønland og blev inspektør i Nuuk, hvor han var i fem år. Han stoppede dog ikke helt, men fortsatte med at arbejde som konsulent, til han var et par og halvfjerds.
Interessen udviklede sig
Den i dag 79-årige er - som så mange andre - fascineret af de enorme vindmøller, der skabes på havneområdet i Munkebo.
Selv har han også en lang karriere bag sig som smed, hvor han har bygget stålkonstruktioner blandt andet på Grønland.
Efter han rejste hjem til Danmark og bosatte sig i Munkebo, hvor han bor med sin kone, har han fået en stor interesse fra at fotografere.
- Som pensionist skal man jo have noget at tage sig til. Interessen udviklede sig, og jeg begyndte også at interessere mig for fugle og motiver i alt almindelighed fra naturen.
- For også at få noget motion samtidig, gik jeg de her obligatoriske fem-ti kilometer, som er godt for helbredet. Så der kom jeg godt omkring og kunne tage rigtig mange fotografier. Jeg har i dag mere end 30.000 billeder liggende. Og det primært her i nyere tid,
Helt så let til fods er han ikke længere. Til gengæld er han godt hjulpet af et objektiv, der kan zoome, når han fra sin have skal følge med i, hvad der sker i industriparken.