Annonce
Kerteminde Ugeavis

Infohus på et af Fyns bedste udsigtspunkter indviet

Søndag blev Munkebo Bakkes nye infohus indviet. Foto: Palle Hansborg-Sørensen
Annonce

Munkebo: Søndag kunne Munkebo endelig indvie infohuset på Munkebo Bakke, hvor der udover over informationstavler om seværdigheden, der er et yndet udflugtsmål, nu også er kommet et toilet.

Udsigten fra Munkebo Bakke er enestående - faktisk er det ifølge mange én af Fyns bedste, men det har trukket ned i udflugtsværdien, at der ikke var et sted, hvor man kunne lade sit vand, hvis man blev tissetrængende.

Det har man nu, for frivillige har sørget for, at der er blevet skrabet penge nok sammen til at bygge et infohus med toilet.

I infohuset er der plancher, der fortæller om Munkebo Bakkes historie. Foto: Palle Hansborg-Sørensen

Derfor var det en glædens dag søndag, da Kerteminde Kommunes borgmester, Kasper E. Olesen (S), klippede det røde bånd til huset og erklærede bygningen klar til brug.

Henning Rasmussen fortalte om historien bag Munkebo Bakke - fra istiden til nutiden, og Palle Hansborg-Sørensen gav et indblik i Munkebo og Lindøs udvikling gennem tiden i det nye infohus.

Vikingemuseet Ladbys leder, Claus Frederik Sørensen, sørgede for at fortælle de fremmødte om de mange udgravninger, der er lavet på Munkebo Bakke, som har givet arkæologerne en idé om, hvordan vikingerne har brugt stedet. Med sin placering på toppen af bakken ligger det nemlig strategisk godt. Den historie er også gengivet på de plancher, der nu er sat op i infohuset.

Der var omkring 100 mennesker, der søndag lagde vejen forbi Munkebo Bakke, hvor Bakkekroen også var åben med salg af mad og drikke, og der var musikalske optrædner af blandt andre den lokale MGP-stjerne fra 2019, Johannes Jespersen og af Jesper Hempler, formand for miljø - og teknikudvalget.

Omkring 100 mennesker lagde søndag vejen for Munkebo Bakke. Foto: John Andreas Omøer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Slip corona-angsten for en aften - vind billetter til fjollet julefrokost:  - Vi har behov for at slå hjernen fra og bare grine

Annonce