Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ingen vil betale for dyre jollepladser: Så fik skiltemaler en god idé

Karl "Krølle" Nielsen går med en lille plan om, at der vil være flere af de mange pæle, der kunne få lidt vikingeliv. Foto: Mette Louise Fasdal
I mange år har fortøjningspælene i renæssancehavnen i Kerteminde kun været benyttet af måger og ganske få joller. Nu har Kertemindes skiltemaler, Karl "Krølle" Nielsen, tilført liv til en af pælene.
Annonce

Kerteminde:  Fastmonteret på den sidste pæl inden Langebro i Kertemindes renæssancehavn sidder der nu en vikingestævn og skuer ud til Ladby, hvor Ladbydragen ligger.

Vikingestævnen er skåret ud og ferniseret med kinesisk fernis af Kertemindes skilemaler, Karl "Krølle" Nielsen. Han har selv fra vinduet i sit hus på Dosseringen kig ud til vikingestævnen.

Oprindeligt var det meningen, at der på de mange pæle, der blev rammet i ved Dosseringen for nogle år siden, skulle have været fortøjret joller, men der har kun været en eller to joller. Ellers er det primært mågerne, der benytter dem til et hvil og som udkigspost.

- Strømmen er simpelthen for kraftig til, at lette joller kan ligge i vandet. Det advarede fiskerne også om, da pælene blev sat, fortæller Karl Krølle.

Vikingestævnen er blevet ferniseret med kinesisk fernis, som er ret dyrt, men som også holder bedre. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce

Dyre pæle

Han synes, at det er ærgerligt, at pælene ikke har en eller anden funktion, nu hvor de er rammet i.

- Hver pæl er jo ret dyr, konstaterer han.

Derfor gik han til Kerteminde Kommunes byråd og spurgte, om han kunne få lov til at sætte en vikingestævn på en af pælene.

Det gav byrådet grønt lys til, og tirsdag rykkede kommunens folk ud for at montere stævnen på pælen.

- Det gjorde de godt nok hurtigt. Jeg tror, at de brugte 20 minutter på det. Det ville jo have taget mig en hel dag, griner Karl Krølle.

Annonce

Ups - muren var fredet

Karl Krølle synes, at en vikingestævn på den pæl var oplagt, når nu Kerteminde er en vikingeby. Han har for nogle år siden forsøgt at tilføre Kerteminde noget vikingeislæt, da han malede et vikingesejl på en mur i Trollegade. Vikingesejlet blev han dog lige få penselstrøg fra, at det stod færdigt, bedt om at male over igen, da det viste sig, at den gavl, som det farverige vikingemotiv vendte ud mod, var et fredet gårdrum.

Karl Krølle kunne godt tænke sig, at der var flere af pælene i renæssancehavnen, der blev dekoreret. Derfor overvejer han lige nu, hvad der mere kan gøres ved dem.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Et godt råd

Annonce