Annonce
Kerteminde Ugeavis

Igen ville ingen have Ergins julegaver: Nu hyldes han som helt og får hædersplads sammen med kronprinsessen

Ergin Topko rejste penge til omkring 200 julegaver. Nogle blev delt ud til familier i Kerteminde kommune, hvor han selv bor. Her afleverer han de resterende gaver - over 100 styk - på børneafdelingen på OUH i Odense. Privatfoto.
Ergin Topko rejste penge til omkring 200 julegaver, der var tiltænkt børn i hans lokalområde, men han fik så få henvendelser, at han var nødt til at finde på en ny plan for resten af gaverne.

Kerteminde: I virkeligheden var planen, at de omkring 200 julegaver, som Ergin Topko havde rejst penge til og bestilt hos boghandlen i Kerteminde, skulle deles ud til børn i kommunen. På den måde kunne det blive jul alligevel, selvom familiens budget ikke var til de helt store julegaver.

Sådan skrev Ergin Topko i et Facebook-opslag 12. december. Opslaget blev delt over 150 gange, og det strømmede ind med likes og kommentarer, der komplimenterede Ergin Topko for initiativet.

Men nogle gange går det ikke, som man har planlagt. Der var simpelthen ikke familier nok, der henvendte sig for at få gaverne.

Annonce

- På den ene side kan jeg være lidt ærgerlig over, at det ikke går til familier i lokalområdet, men på den anden side er jeg glad for, at der ikke er flere, der har brug for det. Så må det jo gå godt, smiler han.

I "selskab" med kronprinsessen

Men hvad gør man så med en masse børneløse julegaver?

Da Ergin Topko mandag 20. december havde været forbi alle adresser på listen i Kerteminde Kommune, satte han kursen mod børneafdelingen på OUH.

Kronprinsen bliver hængende for altid, det gør jeg ikke, men det er fint nok for mig.

Ergin Topko

- Min kammerat, der hjalp mig med at køre gaverne ud, og jeg tog mundbind på og sprittede af. Gaverne lå i en vogn, og så kom vi ind til afdelingslederen, Mette. Hun fortalte om, hvordan de fordeler gaverne, og hvad det er for nogle børn, der er på afdelingen. De blev rigtig glade for gaverne. Det rørte mig faktisk rigtig meget, fortæller Ergin Topko.

Oveni glæden over at kunne forsøde julen for de yngste patienter på OUH kommer Ergin Topko i det allerfineste selskab - i hvert fald i billedform.

- Billedet af mig med gaverne kommer op på sådan en væg ude på sygehuset - Heltevæggen kalder de det - hvor der hænger billeder af folk, der kommer på besøg eller kommer med ting. Så jeg kommer til at hænge der sammen med Keld Kirk, der er Lego-mand, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. Det var en overraskelse for mig.

Gaverne på vej til børnene i Kerteminde og på OUH. Privatfoto.

- Mette sagde godt nok, at billedet ikke bliver hængende for evigt, for der kommer nye billeder op. Kronprinsen bliver hængende for altid. Det gør jeg ikke, men det er fint nok for mig, griner Ergin Topko.

Annonce

Kan vende på en tallerken

Det er andet år i træk, at han deler gaver ud.

Om han også giver julemanden en hjælpende hånd næste år, er lige nu lidt usikkert.

- Nu er jeg et spontant menneske, men hvis du spørger mig lige nu, siger jeg nej. Det tager meget tid, og når der ikke er flere i lokalområdet, der har brug for det, kan jeg måske ikke se ideen i det.

- Men jeg kan jo vende på en tallerken og stå den 22. december næste år og bestemme mig for at gøre det igen. Det afhænger også lidt af mine børn - om de spørger igen næste år.

Annonce
Kerteminde Ugeavis

Foredrag med kulturredaktør Anette Hyllested

Annonce
Kerteminde Ugeavis

Kirsten Holm fortæller fra sin barndom i Grænselandet

Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ny særudstilling på Johannes Larsen Museet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Debat: Fremtidens løsning for vores skrantende lille planet

Kerteminde Ugeavis

Kom-og-prøv SUP, havkajak og crawl

Kerteminde Ugeavis

Jorden er fuld af guld og skatte: Her er de tre vildeste fund i 2021

Kerteminde Ugeavis

Restaurant åbner efter planen i forsommeren: Nu er firkløveren bag klar med koncept og navn

Kerteminde Ugeavis

Galleri Milo tilbyder corona-venlige besøg til dig og dine venner

Kerteminde Ugeavis

Kan ikke undvære papiravisen: Vibeke og Claus er trofaste læsere siden 1971

Kerteminde Ugeavis

Kæmpe hul i baghaven er led i en stor plan: Nu mangler Alex og Vera bare regnen

Kerteminde Ugeavis

Gode Gerninger i Kerteminde Kommune hjælper børn i Syrien

Kerteminde Ugeavis

Se de vilde forvandlinger: Christina hjælper dig af med en kvart meter af dit hår til en god sags tjeneste

Kerteminde Ugeavis

Et liv på forventet efterbevilling

Annonce