Annonce
Kerteminde Ugeavis

Johannes Larsen flagede for Brødrene Olsen i Stockholm: Nu har han doneret flaget væk

Johannes Larsen og kammeraten Niels med Brødrene Olsen på Frøbjerg Bavnehøj i 2003. Privatfoto: Niels Nielsen
Det er 20 år siden, at grandprix-entusiasten Johannes Larsen heppede på Brødrene Olsen ved Eurovision. Billetten og et dannebrogsflag fra den aften har han netop doneret til Nationalmuseet.

Kerteminde: - Jeg har skrevet under på, at jeg aldrig kan få det tilbage.

Johannes Larsen afleverede for nyligt et lille dannebrogsflag og en billet til Nationalmuseet, der nu har det liggende, indtil det måske skal udstilles en dag.

- De passer på det og bevarer det, og jeg har en kopi af billetten, fortæller Johannes Larsen og fortsætter:

- Det vil være helt fantastisk og sjovt at se det udstillet en dag. Jeg vil være stolt af, at lille mig har doneret noget, der kan fortælle om en stor kulturel aften i danmarkshistorien.

Billetten gav Johannes Larsen adgang til Globen i Stockholm den 13. maj 2000, og dannebrogsflaget havde han med for at heppe på Brødrene Olsen, der spillede "Fly on the Wings of Love" for det meste af Europa.

Og vandt.

- Flaget og billetten har siden mindet mig om en helt exceptionel aften i Stockholm. Jeg har kunne tage turen i hovedet igen og se det hele for mig. Vi var festlige og svingede flaget, da vi gik hjem til hotellet, og der kom mange tilråb og lykønskninger fra de svenskere, der var i byen den aften, fortæller han.

Alle mulige og umulige sange

Johannes Larsen så første gang Melodi Grand Prix i 1982, og han blev fascineret med det samme. De følgende år var han mest interesseret i det aktuelle års sange, men i takt med at han blev ældre, begyndte han at dykke ned i de tidligere udgaver.


Jeg så det i 2019, og jeg tænkte bare "gå i seng".

Johannes Larsen


- Konkurrencen fænger mig. Og så er det et sammensurium af alle mulige og umulige sange i alle mulige genrer. Det er vanvittigt at lade dem konkurrere mod hinanden, og det er fascinerende, siger han og tilføjer:

- Det er noget, meget forskellige lande kan samles om og være fælles om. I de dage er alle én stor familie, og mange af landene har jo ellers ikke altid været gode venner.

Johannes Larsen følger ikke længere lige så passioneret med. Det var bedre i 80'erne og 90'erne, hvor der var færre lande med, mener han.

- Men jeg så det i 2019. Både semifinalerne og finalen, og jeg tænkte bare "gå i seng". Men jeg skulle snakke om det i et radioprogram, så jeg blev nødt til at se det, forklarer han.

Annonce

Interview med stjernene

Efterhånden som Johannes Larsens interesse blev større, begyndte han at finde ligesindede, der delte hans passion. I 1991 startede han en dansk fanklub. Her begyndte han at skrive fanblade, og det gav anledning til interviews med flere af grandprix-stjernerne.

I sensommeren 2003 optrådte Brødrene Olsen på Frøbjerg Bavnehøj, og Johannes Larsen var naturligvis til stede.

Johannes Larsen har været fascineret af Melodi Grand Prix og Eurovision siden 1982. Foto: Rasmus Vestergaard

- Jeg lavede en aftale med deres manager om, at jeg kunne komme til at tale med dem og få taget nogle billeder, som vi kunne bruge i et fanblad. Det var nok 10-15 minutter, vi havde til rådighed, men jeg kunne nå at stille nogle spørgsmål til min artikel, fortæller han.

Tidligere samme år havde han interviewet den græske sangerinde Nana Mouskouri, der deltog i Eurovision i 1963, men som først slog igennem flere år senere.

- Jeg fik at vide, at hun skulle have spørgsmålene på forhånd. Helst på fransk og ellers på engelsk. Fransk kunne jeg absolut ikke, sagde jeg. Så jeg fik skrevet nogle spørgsmål på engelsk, som jeg faxede til hendes manager en uge før interviewet, fortæller han.

- Vi havde fået at vide, at vi havde lige nøjagtigt 30 minutter til interviewet. Men da vi begynder at pakke sammen og vil sige farvel, siger Nana Mouskouri, at det da er hende, der bestemmer, hvor længe interviewet skal vare.

- Vi snakker så godt lige nu, sagde hun, og så fortsatte interviewet

Johannes Larsen skal måske vente flere år, før han kan se sit flag og sin billet fra Globen udstillet på Nationalmuseet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Annonce