Annonce
Kerteminde Ugeavis

Kæledyr med corona?

Giv bare hunden et stort kram, den kan nemlig ikke hverken blive smittet eller være smittebærer af coronavirussen. PR-foto
Danskerne holder sig indendørs og undgår at kysse og kramme, men hvad så med hunden eller katten, der ikke kan finde ud af at holde sig mindst to meter væk. Kan den blive syg?
Annonce

Corona: Spørgsmålene om corona hober sig op, og et af dem er også, om kæledyrene kan blive smittet. Agria Dyreforsikring oplever i den forbindelse mange henvendelser på alle kanaler.

Heldigvis er der intet, der tyder på, at hverken hunde eller katte kan blive smittet eller være smittebærere og dermed sprede coronavirussen (Covid-19) yderligere.

- Hunde og katte kan kun få de typer af coronavirus, som smitter deres arter, og de har derfor intet med Covid-19 at gøre. Der er intet, der indikerer, at de kan blive smittet af eller smitte mennesker, siger Mogens Brix, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring, i en pressemeddelelse.

Hans viden bygger på et engelsk studie, der undersøger hunde og katte for sygdommen og som konkluderer, at der endnu ikke er fundet tilfælde af sygdomme hos dyrene.

Konklusionen er derfor, at der er ingen grund til bekymring for smitte og dødsfald hos de firbenede venner.

Seks hyppige spørgsmål om kæledyr og Covid-19

Dyrlæge Mogens Brix fortæller, at han modtager mange henvendelser fra kæledyrsejere, som er bekymrede for deres pelsede familiemedlemmer. Her er de oftest stillede spørgsmål:

1: Kan mit kæledyr smitte mig med Covid-19?

Nej.

2: Kan jeg smitte mit kæledyr med Covid-19?

Nej.

3: Hvad gør jeg, hvis jeg har et akut sygt kæledyr? Kan jeg tage det til dyrlægen?

Ja. Dyrlægen har åbent, men de fleste modtager i øjeblikket kun akutte tilfælde. Sundhedsundersøgelser, kloklip og andre forebyggende undersøgelse er typisk udsat. Ring dog altid til dyrlægen først, så du ved, om der er behov for et akut besøg. Du vil også opleve øgede hygiejnetiltag – herunder færre patienter ad gangen og en ejer pr. patient af gangen. Dette skyldes ikke frygt for smitte mellem dyr og mennesker, men sker for at efterleve og støtte regeringens retningslinjer og anbefalinger for at minimere smitte mellem mennesker.

4. Kan jeg lufte min hund, som jeg plejer?

Ja, det kan du godt. Men du bør selv være opmærksom på at følge de generelle anbefalinger med hensyn til social kontakt – ikke mindst hvis du selv er smittet med covid-19. Måske kan du få en anden i husstanden til at lufte din hund med samme hensyntagen.

5: Kan jeg lukke min kat ud, som jeg plejer?

Ja.

6: Jeg har hørt, at katte også kan få coronavirus – hvorfor er det så ikke farligt?

Katte – og hunde for den sags skyld – kan være bærere af en anden type coronavirus, der er artsspecifik. Det betyder, at den kun kan smitte netop hunde og katte. Disse coronavira har intet med covid-19 at gøre.

Covid-19 og kæledyr

Et studie viser, at Covid-19 ikke er fundet hos kæledyr

IDEXX Laboratories Inc. har testet tusindvis af hunde og katte for at undersøge forekomsten af covid-19 hos hunde og katte. Der er endnu ikke fundet coronavirus hos hunde og katte i denne undersøgelse.

Kilde: Idexx Laboratories Inc

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce