Annonce
Kerteminde Ugeavis

Kølstrup vandt første halvleg af årets landsby-makeover

Kølstrup-gruppens projekt med at få gjort grundlæggende rent på strækningen fra Kølstrup Forsamlingshus og op mod Ulriksholm fik yderligere 5000 kroner. Foto: Helle Nordström
I Kølstrup ønsker en gruppe at få gjort rent langs strækningen fra Kølstrup Forsamlingshus og op mod Ulriksholm. Til august afgøres det, om den idé er så god, at den bliver årets vinder af landsby-makeover.
Annonce

Nordøstfyn: Gadekæret i Salby var valgt som stedet, hvor de fire deltagende landsbyer i Kerteminde Kommune og Landsbyrådets projekt Landsby-Makeover torsdag skulle præsentere deres projekter for hinanden og for dommerpanelet.

Salby var valgt, fordi Salby vandt sidste års landsby-makeover, og derfor kunne benytte lejligheden til at viderebringe nogle af deres erfaringer - og fremvise resultatet af, hvad et landsbyfællesskab kan præstere, hvis blot chancen for at gøre noget sammen er til stede.

I år er der fire landsbyer med i projektet: Kølstrup, Mesinge, Midskov og Viby-Måle.

Annonce

Alle fik 10.000 kr.

Da det kun var de fire projekter, der tidligere på året havde sendt deres ansøgning om at få del i i de penge, der er afsat til en landsbyforskønnelse, fik de alle 10.000 kroner, så de kunne forsøge at realisere deres planer.

Det blev Kølstrups projekt med at lave "Kyst Make Over," der fik yderligere 5000 kroner. Gruppen bag ønsker at få gjort grundlæggende rent på strækningen fra Kølstrup Forsamlingshus og op mod Ulriksholm. Spøgelsesbåde og andet storskrald skal fjernes, og vil ordne området omkring mindestenen for befrielsen.

Hver af de fire grupper skulle levere en kage, som illustrerede deres projekt. Foto: Helle Nordström

Lørdag den 29. august kommer dommerpanelet, som består af Erland Porsmose, Claus Lade, Jens-Arne Hansen, Helle Nordstrøm og Rikke Mohr Jørgensen, rundt og vurderer anstrengelser - og udpeger den endelige vinder, som får yderligere 30.000 kr. til at forskønne deres landsby med.

Præsentationerne torsdag tog alle udgangspunkt i særdeles kreative kager, som skulle anskueliggøre de fire projekter. Fantastiske kreationer, som både så godt ud - og smagte godt, forlyder det.

Kagerne blev suppleret med både musik, optræden, flotte hjemmesyede net, videofilm, foto, og tegninger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Et godt råd

Annonce