Annonce
Kerteminde Ugeavis

Kan du bruge en halv million? Sidste udkald for at søge støtte til maritime projekter

Har du et maritimt projekt, du gerne vil have støtte til, kan du sende en ansøgning til LAG MANK senest 1. september. Arkivfoto: Anders Beier
Der er 500.000 kroner i puljen til udvikling af maritime virksomheder i Kerteminde Kommune, og kassen skal tømmes til september, hvor EU's program for maritim udvikling i Kerteminde Kommune lukker.

Nordøstfyn: Hver en sten er vendt, og alle støttede projekter er hen over sommeren blevet set efter i sømmene for overskydende kroner for at sikre, at kassen tømmes helt, når LAG MANK i dette efterår lukker og slukker for den maritime erhvervsudviklingspulje i Kerteminde Kommune.

Oprydningsarbejdet betyder, at LAG MANK forventer, at der er 500.000 kroner til uddeling til gode projektideer, der er relateret til arbejdspladser på eller i forbindelse med havet.

Det fortæller koordinator i LAG MANK, Anders Holmskov, i en pressemeddelelse.

Puljens formål er at understøtte, at der bliver etableret nye projekter, eller der bliver udviklet på eksisterende virksomheder og dermed skabt arbejdspladser i Kerteminde Kommune.


Vi definerer maritim erhvervsudvikling meget bredt og plejer at sige, at projekterne bestemt ikke behøver at lugte af fisk, men de skal i vist omfang smage af salt.

Anders Holmskov, koordinator i LAG MANK


Bred definition af maritime projekter

LAG Mank har i de seneste år støttet en del projekter, der relaterer sig til fiskeri i Kerteminde. Men også andre typer projekter som eksempelvis NordicSubs indkøb af udstyr til et fjernstyret inspektionsfartøj, udvikling af en flydende shelterplatform, muslingeproduktion og maritim turisme er også kommet igennem nåleøjet.

- Vi definerer maritim erhvervsudvikling meget bredt og plejer at sige, at projekterne bestemt ikke behøver at lugte af fisk, men de skal i vist omfang smage af salt.

Typisk bidrager LAG MANK med støtte til anlægsarbejde eller indkøb af materialer, inventar eller maskiner, men mulighederne for støtte spænder vidt.

- Det vigtigste er egentlig, at man har en god idé, pointerer Anders Holmskov og fastslår, at hvis man har brug for at få vendt sin idé, kan man tage kontakt til LAG MANK for at finde ud af, om projektet ligger inden for rammerne.

Dog skal det gå lidt stærkt, for ansøgningsfristen er 1. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Annonce