Annonce
Kerteminde Ugeavis

Kertemindelisten lukker og slukker: - Sonja var den bedste borgmester

Kertemindelisten op til kommunalvalget i 2017. Foto: Helle Nordström
Der er ikke flere kræfter tilbage i Kertemindelisten, der ikke stiller op til næste valg.
Annonce

Kerteminde: Den lokale borgerliste, Kertemindelisten, har nedlagt sig selv og stiller ikke op til kommunalvalget i efteråret.

- Vi har gået rundt om den varme grød hele året og snakket om at stille op igen. Men der er ingen af os, der har lyst til at starte på en valgkamp, siger tidligere byrådsmedlem for listen, Lars Bo Jensen.

Kertemindelisten meldte ellers ud i maj sidste år, at de var klar til at stille op til kommunalvalget i 2021under mottoet: Kerteminde skal udvikles og ikke afvikles.

- Men det er simpelthen uoverskueligt. Vi er ikke så mange tilbage. Til gengæld er der mange kvinder og ikke så mange mænd.

- Der er mange, der har kontaktet os for at høre, om vi stiller op, og så kan vi lige så godt melde det ud i god tid, så folk ikke skal vente, siger Lars Bo Jensen.

Er der nogen af jer, der stiller op for andre partier?

- Det kan jeg ikke udtale mig om for de andres vedkommende. Jeg har taget den beslutning, at jeg har brugt 12 år på politik, og det stopper her.

- Jeg er blevet kontaktet af flere de nye lister og partier, der er på vej. Men der har ikke været nogen, der er kommet og har sagt: Vi vil det her - hvor jeg kunne sige: Det vil jeg også, fortæller Lars Bo Jensen.

Annonce

Udbryder liste

Kertemindelisten opstod, da fem ud af seks byrådsmedlemmer før valget i 2017 brød ud af Borgerlisten og startede deres egen liste.

- Uenigheden med baglandet i Borgerlisten og især Langeskov-grenen blev for stor til, at vi kunne være der, forklarer Lars Bo Jensen.


Sonja Rasmussen har været den bedste borgmester i de 30 år, Jeg har boet i kerteminde

Lars Bo Jensen


Splittelsen af Borgerlisten var ikke nogen succes - hverken for Borgerlisten eller udbryderne i Kertemindelisten. Borgerlisten fik én valgt ind i 2017, og Kertemindelisten strøg helt ud af byrådet.

- Jeg var med i Borgerlisten fra starten af, og det var rigtigt ærgerligt, at et så godt fundament smuldrede på grund af noge personfnidder og uenigheder om linjen. Det burde vi have kommet udover, men det kunne vi ikke.

Hvad har været den største succes for Kertemindelisten?

- Vi var meget aktive i at lave den forrige havneplan med meget stor opbakning. Det er noget af det, jeg syntes var godt.

Men den allerstørste succes for Lars Bo Jensen var dog, da han sammen med Borgerlisten skaffede Sonja Rasmussen borgmesterkæden efter valget i 2009.

- Sonja Rasmussen har været den bedste borgmester i de 30 år, jeg har boet i Kerteminde. Hun er den, der har skabt det mest fornuftige for færrest penge. For der var altid fonde inde over.

- Det er nok det, der står som den største succes, jeg har været med til i politik, siger Lars Bo Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce