Annonce
Kerteminde Ugeavis

Kim fra Fyn fangede flyvende galophest og jockey: Nu skal hans billede kæmpe mod verdens bedste fotografer

Ind i mellem handler det om at være det rette sted på det rette tidspunkt. Det var Kim Poulsen den dag, han fangede billedet af jockeyen, Liam Doran og hesten, Royal Wave, der hænger i luften, da hesten pludselig blev urolig i padocken på Fyns Væddeløbsbane. Foto: Kim Poulsen
23. marts skal fotograf Kim Poulsen fra Rynkeby deltage i den verdensomspændende fotokonkurrence "World Photographic Cup." Hans foto er sluppet gennem nåleøjet som de 10 bedste reportagebilleder i verden.
Annonce

Rynkeby: Her over en uge efter, at han fandt ud af det, er smilet stadig intakt, når han tænker på det.

Det breder sig i ansigtet på ham - nærmest som på skøjteprinsessen, der lige er landet sikkert på isen efter et smukt spring. Et smil, der bare emmer af ren og skær stolthed.

Og Kim Poulsen fra Rynkeby er hamrende stolt af sig selv. Med god grund.

Han er fotograf, og 23. marts skal han i Rom deltage i den verdensomspændende fotokonkurrence "World Photographic Cup." Hans foto af jockeyen, Liam Doran og hesten, Royal Wave, der hænger i luften, da hesten pludselig blev urolig i padocken på Fyns Væddeløbsbane sidste år, er blevet udvalgt til de 10 billeder, der er gået videre i finalen i kategorien "reportage."

Da han fik det at vide, buldrede der et farverigt festfyrværkeri rundt i kroppen på ham.

- Det var jo vildt at finde ud af, siger han og fortæller, hvordan han gang på gang måtte ind og se den video fra Nashville, USA, hvor det blev offentliggjort, hvem der gik videre i fotokonkurrencen:

- Kim Poulsen, Denmark.

- Jeg blev ved med at spole tilbage for at høre det en gang til. Jeg kunne slet ikke forstå det, for det er sådan et skarpt felt, og vi er så mange nationer, der har sendt billeder ind, siger han og fortæller, at der er 43 landshold, der er med i hele konkurrencen, og som i bedste OL-stil dyster i seks forskellige kategorier.

Kim Poulsen skal nu pakke kufferten, så han kan komme en tur til Rom for at deltage i fotokonkurrencen med sit billede. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce

Udvalgt til landsholdet

Kim Poulsen har ikke tidligere deltaget i nogen fotokonkurrencer, men i september i fjor sendte han sit billede til Dansk Fotografisk Forening, som står for at vælge fotografer ud til landsholdet.

I december modtog han pludselig en opringning fra en fotograf-kollega fra Odense:

- Tillykke med det.

- Tillykke med hvad, spurgte Rynkeby-fotografen undrende.

- Du er kommet på landsholdet.

Også dengang var det den brusende lykkefølelse, der bredte sig i kroppen på Kim Poulsen.

- Det betyder jo, at der er nogle kolleger, der synes godt om det, jeg laver. Det er et skulderklap, understreger han.

Kim Poulsen har altid været glad for at fotografere, men det er først indenfor de sidste tre år, at han har levet af at være selvstændig fotograf.

Han havde ellers et fast arbejde, hvor han vidste, at der tikkede penge ind på kontoen hver måned, men da han også havde mange fotoopgaver og ofte var nødt til at bede om fri, syntes han, at det var værd at forsøge sig som selvstændig fotograf.

- Jeg hoppede som sådan ikke bare ud i det, før jeg havde nogle aftaler på forhånd og vidste, at der var et indtægtsgrundlag, forklarer han

Han fortæller, at han er med i nogle erhvervsnetværk. Det har hjulpet en del, og det samme gør mund-til-mund-metoden også.

To til tre dage om ugen tager han billeder fra boliger til salgsopstillinger fra EDC. Derudover består mange af hans opgaver af erhvervsportrætter til hjemmesider og visitkort, og han tager også i weekender ud og tager billeder til bryllupper, dåb og konfirmationer.

Annonce

Rette sted - rette tidspunkt

For Kim Poulsen glider arbejdsliv og fritid ofte sammen, og det var også det, der skete den dag, han gennem sin fotolinse fangede det øjeblik, som nu er foreviget på det billede, som har opnået en top 10 placering i reportage-kategorien til World Photograhic Cup.

- Det var bare det med at være på det rette sted på det rette tidspunkt og være heldig af fange momentet, forklarer han.

Hesten væltede faktisk med jockeyen, men ingen af dem kom heldigvis til skade, og kort efter faldet var både hest og jockey på galopbanen.

- Det er et af de billeder, hvor folk stopper op og tænker, hvad der sker der lige.

I marts går turen så til Rom for Kim Poulsen og hans kone, Gitte.

- Hun var da helt med på at skulle en tur til Rom, siger han med et smil.

Som ved OL kan man vinde guld, sølv og bronze, men for Kim Poulsen er det lige i nuet ikke så vigtigt, om han vinder eller ej.

- Alene den anerkendelse, det er at komme gennem nåleøjet og blive råbt op til sådan en konkurrence, er stort for mig, fortæller han.

Vikinger har et særligt udtryk. Kim Poulsen fik kontakt til en vikingegruppe og tog dette billede. Foto: Kim Poulsen
Det lidt utraditionelle billede af bruden. Foto: Kim Poulsen
Kim Poulsen tager ofte ud som bryllupsfotograf. Foto: Kim Poulsen
Erhvervsportrætter er også en del af de opgaver, Kim Poulsen løser. Foto: Kim Poulsen
Kim Poulsen tog dette billede til en coach. Foto: Kim Poulsen
Kim Poulsen kan godt lide at lege med fotografiet. Også i sort og hvid. Foto: Kim Poulsen
Foto: Kim Poulsen
Kim Poulsen tager også fotografier i fritiden. Billedet her er fra en ferie i Berlin. Foto: Kim Pouslen
Kim Poulsen har en gammel forkærlighed for taekwondo og har derfor leget lidt med detaljerne i dette sort-hvid-billede. Foto: Kim Poulsen
Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Sensommerjazz på Anexet

Annonce