Annonce
Kerteminde Ugeavis

Kirsebærfestivalen har fået ny formand: - Vi har haft et lidt turbulent år

Torben Christensen arbejder hos NEF i Kerteminde, hvor han er elinstallatør. Privatfoto.
Det er en erfaren mand, der indtager posten som ny formand for Kirsebærfestivalen. Torben Christensen har siddet i bestyrelsen siden 2015.
Annonce

Kerteminde: Kirsebærfestivalen fik tirsdag aften ny formand, da en enig bestyrelse pegede på Torben Christensen fra Mesinge.

- Vi har haft et lidt turbulent år, og så er jeg nok den person, bestyrelsen kunne samles om. Vi skal jo også have en Kirsebærfestival til næste år, og det vil jeg gerne være med til at arbejde på sammen med den nye bestyrelse, siger Torben Christensen.

Kirsebærfestivalen har stået uden formand siden årets Kirsebærfestival, hvor den tidligere formand Erik Jørgensen trak sig et par dage, efter festivalen var slut, da en enig bestyrelse meddelte ham, at der ikke længere var tillid til ham som formand.

- De er bedrevidende. Derfor trækker jeg mig med øjeblikkelig virkning, fortalte Erik Jørgensen, der rettede en hård kritik mod bestyrelsen for, at den ikke have bakket ham op som formand, inden han smækkede med døren.

Annonce

Nye i bestyrelsen

Modsat Erik Jørgensen, der ikke havde erfaring fra Kirsebærfestivalen, før han blev formand, har Torben Christensen siddet i Kirsebærfestivalens bestyrelse siden 2015.

Han bebuder på forhånd, at festivalen ikke skal være større. Til gengæld skal der være mere fokus på kultur i festivalen.

Derfor glæder han sig over, at Tine Weis fra Kerteminde Byskole og kunstneren Jørgen Dalsgaard har meldt sig som henholdsvis bestyrelsesmedlem og suppleant til bestyrelsen.

- Det er jo to, der har kunst og kultur som deres kompetencer, siger Torben Christensen.

Ny i bestyrelsen er også Martin Hassel-Pflugh, der får ansvaret for festivalens musikprogram. Og som suppleant tiltræder tidligere skolelærer Kai Holm, der får ansvaret for pressearbejdet.

Annonce

Cityforeningen er med

Både Cityforeningen og Kerteminde Kommune har en fast plads i bestyrelsen, men har i de senere år ikke udfyldt pladserne. Derfor glæder det Torben Christensen, at Kerteminde Cityforening i år er repræsenteret ved Jan Møller fra Vaffelhuset.

- Cityforeningen giver os et rigtigt stort tilskud. Derfor er det vigtigt, at de ting, vi laver, også er clearet af med Cityforeningen, siger Torben Christensen, der stadig håber, at Kerteminde Kommune vil vælge en repræsentant til bestyrelsen.

- Vi vil jo helst have en byrådspolitiker. Ligesom for at de kan få lidt føling med festivalen. De bruger mange gange Kirsebærfestivalen som reference til et eller andet i kommunen, men vi mangler, at vi får lidt hjælp fra dem, forklarer Torben Christensen.

Tidligere har kommunen støttet ved at gøre rent under festivalen, men det blev sparet væk i år.

- Vi er lidt sårbare, så vi håber, at vi kan få en dialog i gang med kommunen, siger Torben Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Annonce