Annonce
Kerteminde Ugeavis

Klumme: Tag med på en mental rejse

Nathalie Dahl, lykkeekspert. Foto: Betina Rosenberg
Annonce

- Jeg er træt for tiden og har meget travlt, ellers har jeg det fint.

Sådan lyder oftest svaret på spørgsmålet: Hvordan har du det?

Tibetansk professor Passang underviser mig i tibetansk medicin og tibetansk kunst for et langt, sundt og lykkeligt liv. Han inspirerer mig hver gang, vi taler sammen. Her vil jeg dele med jer en af vores samtaler, som handler om, hvordan man finder vejen til et bedre liv.

Erkendelse af, at man er i mørket allerede er et lille lys. Uden det er der ikke et håb. Det er umuligt at finde vejen, hvis man ikke forstår selv, at man er i mørket.

- Et lille lys er allerede et lys, som bringer en til et stort lys, siger Dr. Passang.

Ensomhed, usikkerhed, angst, grådighed, misundelse, ligegyldighed er mørket.

Alle andre negative følelser som vrede, fornærmelse, jalousi tilhører også mørket.

Når du kan forstå, hvad der præcist gør dit liv bittert, finder du også ud af, hvilke følelse du skal finde vejen til. Det er den følelse, som er modsætning af den, som giver dig problemer. Eksempelvis hvis du er grådig, kan du starte med at være gavmild, bare med små ting.


Når du kan forstå, hvad der præcist gør dit liv bittert, finder du også ud af, hvilke følelse du skal finde vejen til.

Nathalie Dahl, lykkeekspert


Lyt til en med medfølelse, smil fra hjertet, gør noget godt for andre, sig noget, som gør andre glade, hjælp fysisk, med et råd eller med penge. Gør det fra hjertet. Gør det hver dag og mærk de følelser, som du får, mens du gør det. Når du kommer til at gøre det naturligt og med glæde, har du ændret dig selv på dette punkt.

Hvis du ofte er vred, find ud af, hvad der gør dig vred og praktiser tilgivelse. Tilgivelse af dig selv, personen, som du er vred over og situation, som du ikke kan slippe.

Næste gang inden du når at blive vred, skal du være 100 procent bevidst om din handling og de konsekvenser, som den bringer.

- Forståelsen for medfølelse og tilgivelse bringer dig til lyset. siger dr. Passang.

Lykkeekspert Nathalie Dahl

Lifecoach, forfatter, skribent, inspirator og foredragholder med 25 års erhvervserfaring. Hun er certificeret Law of Attraction Coach, Master Life og NLP Coach.
Hun holder foredrag, workshops og individuelle sessioner i hele Danmark. Hendes motto: "Alt er muligt, så længe du selv tror på det".
Nathalie Dahls mission er at hjælpe andre mennesker med at få mere succes, glæde og mening i livet. Hun skriver blandt andet for Jysk Fynske Medier, Alt for Damerne, Søndagsavisen, B.T., BusinessNyt.
Inderhaver af firmaet ”Anturi Life Coaching” og grundlægger af “Anturi Compassion Center”.

I Tibet siger man, at det findes tre gange “gift," som skaber mental ubalance: 1. Vred 2. Begær - lyst til at have mere og mere. 3. Dovenskab - at skubbe tingene til næste dag

For at du kunne forstå, at du har nogle eller flere af de “mentale gifte” i dig, er du nødt til at være bevidst over dine handlinger, følelser, tanker og ord, som du siger i løbet af dagen.

Hvorfor er der så vigtigt? Det er det, fordi det er den eneste måde at kunne fange dem og arbejder på at få dem i balance.

Vi har alle ressourcerne i os. Det kan tage tid og selvdisciplin for at aktivere det. Men for at få en pæn krop, kræves der også mange timer i fitnesscenter. Så det er lige så muligt med “den mentale træning” med den rigtige guidning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce