Annonce
Kerteminde Ugeavis

Kom tæt på vikingemode til kriger og husfrue

I vinterferie kan man prøve vikingetøj på Ladby Vikingemuseum - og også prøve kræfter med nål og tråd. PR-foto: Ard Jongsma
Annonce

Ladby: På Vikingemuseet Ladby gør man klar til at modtage både store og små gæster i vinterferien under overskriften "Klædt på til kamp og kødgryder".

Med fokus på vikingernes mode kan vinterferiens gæster prøve at lære mere om vikingernes garderobe: Eksempelvis hvad deres accessories kan afsløre om deres samfunds status, og hvad vikingerne ville udtrykke med deres tøj.

De fleste vikinger var først og fremmest bønder. At drage på togt og plyndre var en sidebeskæftigelse. Mange vikinger var også handelsmænd, og en helt tredje gruppe var smede og skibsbyggere - mens de laveste i samfundet var trællene.

Selvom nogle kvinder drog med på togt, var det langtfra alle, og det var kvinder, der blev tilbage for at drive gården og passe børnene. Og de kunne godt lide at pynte sig.

- Man kan lære meget om en viking bare ved at se på hans påklædning og de ting, han bar på sig. En hestespore fortæller os, han havde råd til en hest. I dag kunne det svare til bilnøglerne til en Mercedes, fortæller museumsinspektør Ane Jepsen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Annonce