Annonce
Kerteminde Ugeavis

Konkurrence: Vind billetter til jernbanemuseet i vinterferien

Damplokomotivet Hs 415 fra 1901 kan du opleve på Danmarks Jernbanemuseum i Odense. Foto: Flemming Wedell

I vinterferien er der masser af aktiviteter på Danmarks Jernbanemuseum. Du og din familie kan komme til at opleve det helt gratis. I skal blot deltage i Kerteminde Ugeavis' konkurrence.

Annonce

Konkurrence: Alle dage i vinterferien - fra 9. til 17. februar - inviterer Danmark Jernbanemuseum i Odense nysgerrige gæster til at løse mysteriet om ODIN-museets nybyggede 1:1 kopi af Danmarks første lokomotiv fra 1846.

Alle opgaver er baseret på historiske spor. ODIN-mysteriet anbefales til børn fra 8 år og opefter eller med hjælp fra en voksen. Der er også mulighed for at bygge og male sin egen træmodel af ODIN eller et andet lokomotiv. Kun fantasien sætter grænser. Det kræver fingersnilde, men der er hjælp at hente ved personalet.

Alle børn må bygge ét lokomotiv hver. Der er en præmie til alle lokomotivbyggere.

For de mindste gæster er der tradition tro et stort legeområde med masser af tog, skinner og klodser i lange baner, og de kan også se en Chuggington-film i biografen.

Danmarks Jernbanemuseum har sit eget minitog, som er meget populært - både hos børn og voksne.

Alle dage i vinterferien fyrer museet også op under kullene og kører veterantog på museet egen strækning. Trækkraften bliver leveret af damplokomotivet Hs 415 fra 1901. Vognene er opvarmede. Der fløjtes til afgang hver halve time fra klokken 10.30 til 15.30 - dog ikke klokken. 12.30, hvor lokomotivfører og fyrbøder holder frokostpause.

Hs 415 for fuld damp på Danmarks Jernbanemuseum. Foto: Flemming Wedell
Annonce

Vær med i konkurrencen om billetter

Er et besøg på jernbanemuseet noget for dig, kan du forsøge at vinde billetter til dig og din familie gennem Kerteminde Ugeavis. Jernbanemuseet har nemlig sendt avisen fire familiepakker. Hver pakke består af billetter til to voksne og to børn (børn under fem år har gratis adgang). Dem sætter vi nu på højkant i en konkurrence.

Du skal blot svare på spørgsmålet: Hvornår kom det første lokomotiv til Danmark? Send os sit svar på en mail på kuakonkurrence@jfmedier.dk, så finder vi en vinder.

Vi skal have din mail senest fredag 1. februar inden klokken 12. Du skal huske at oplyse dit navn og telefonnummer, så vi kan komme direkte i kontakt med dig, hvis du er den heldige vinder.

Hver præmie har en værdi af 320 kroner. Alle aktiviteter inkl. ODIN-mysteriet, lokomotivværksted plus kørsel med minitog og veterantog er inkluderet i præmien.

To piger i fuld gang i lokomotivværkstedet på Danmarks Jernbanemuseum. Foto: Flemming Wedell
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Annonce