Annonce
Kerteminde Ugeavis

Kursen er sat mod en havnefest: - Vi har en tyrkertro på, at vi får lov i år

Kursen er sat mod endnu en havnefest i Kerteminde. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen
Fra august ophæves forsamlingsforbuddet. Derfor satser Kerteminde Havnefest på at sætte alle sejl til en byfest i år.

Kerteminde: Sidste forår hørte formand for Havnefesten i Kerteminde, Preben Frets, statsminister Mette Frederiksen (S) stå på et pressemøde og aflyse hans fest.

Det skete, da forbuddet mod store forsamlinger blev fastholdt til og med august.

Havnefesten var ellers i god tid og havde det hele klart. Efter et års pause skulle havneshowet vende tilbage, og festen, som får gamle kertemindere, der er flyttet væk fra byen, til at komme hjem, skulle skydes i gang med et optog, hvor et sækkepibeorkester gik i spidsen.

Annonce

Planen blev lagt i skuffen, men i år planlægger Havnefesten at vende tilbage for fuld hammer i den første weekend af august.

- Hele samfundet har stået med tilbageholdt åndedræt - må vi, eller må vi ikke? Det ved vi jo stadig ikke, men nu starter vi op, og så må vi se, hvad fremtiden byder os, forklarer Havnefestens formand.

- Vi lader som om, vi holder Havnefest, og så må vi tage de restriktioner, der kommer. Lukker Danmark ned igen, er det bare ærgerligt, men vi har en tyrkertro på, at vi får lov i år.

- Alle de planer, vi lagde for sidste år, tager vi frem, påpeger Preben Frets.


Hele samfundet har stået med tilbageholdt åndedræt - må vi, eller må vi ikke? Det ved vi jo stadig ikke, men nu starter vi op, og så må vi se, hvad fremtiden byder os.

Preben Frets, formand for Kerteminde Havnefest


Her nævner Havnefestens formand sækkepibeorkesteret og havneshowet, hvor Harske Hubbi skal være konferencier.

- Og så prøver vi at genoptage slisken.

Preben Frets ser frem til igen at stå i spidsen for en havnefest i Kerteminde. Pr-foto

Coronapas giver flere vagter

Ellers er det meningen, at Havnefesten skal forløbe, som den plejer med de forskellige kroer.

- Hvis restriktioner siger, at coronapas er en nødvendighed, er vi nødt til at have flere vagter ved indgangene. Det er jo stadig hen i det uvisse. Det er der ikke nogen, der ved noget om endnu, siger formanden.

Umiddelbart tror han på, at der bliver en Havnefest, for i øjeblikket er der udsigt til, at forsamlingsforbuddet ophæves fra august.

- Vores fest ligger en uge efter, men hvad der sker frem til august, er der jo ikke en kæft, der ved, og alle skriger jo efter at komme i gang, fastslår Preben Frets.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Revyskuespiller med en baby på fem en halv uge og snart en premiere: - Jeg kan da godt mærke, at den her 40-årige krop kunne trænge til en lur

Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Annonce