Annonce
Kerteminde Ugeavis

Lægehus er klar med drive-in vaccination

I Lægernes Hus i Langeskov kan man visse dage i uge 40, 41 og 43 blive vaccineret, medens man sidder i sin bil. Arkivfoto: Roland Petersen
For at minimere smittefaren for både patienter og personale tilbyder Lægernes Hus i Langeskov drive-in influenzavaccination.
Annonce

Langeskov: I år er det lidt nemmere at være patient hos Lægerne Hus i Langeskov, når den årlige influenza-vaccination skal gives.

For at mindske smitterisikoen i en coronatid laver de syv læger i lægehuset nemlig drive-in vaccination mod influenza fra starten af oktober i uge 40 og i uge 41 og 43.

- Det kommer til at foregå på den måde, at vi har nogle dage, vi dedikerer til at vaccinere, hvor vi ikke har andre patienter, fortæller læge Ole Holm Thomsen.

- De andre år har vi sagt, at der er fri adgang. Bare kom, så får du en influenza-vaccinarion, men det kan vi ikke, for vi kan ikke have en ukontrolleret opfyldning af patienter i venteværelset på grund af risikoen for smitte med covid-19.

Annonce

Kør ikke selv

Rent praktisk skal patienterne på vaccine-dagene køre ind på lægeklinikkens parkeringsplads. Så står en af lægerne i lægehuset klar til at give et lille prik, og hele seancen kan nemt foregå, mens patienten stadig sidder i bilen.


- Vi opfordrer alle personer over 65 år, samt personer med kroniske sygdomme til at blive vaccineret.

Ole Thomsen


- Vi siger dog, at man ikke selv skal komme kørende, men have nogle til at køre sig, for man kan - teoretisk - blive utilpas efter vaccinationen, siger Ole Thomsen.

På den måde er der minimal risiko, både for dem der skal vaccineres og for de andre patienter og medarbejdere i lægehuset.

Annonce

Dansen med corona

I en tid, hvor Danmark med statsminister Mette Frederiksens ord er i gang med dansen med coronavirus, er det ekstra vigtigt at blive vaccineret mod influenza.

- Vi opfordrer alle personer over 65 år samt personer med kroniske sygdomme til at blive vaccineret, siger Ole Thomsen.

- Ved man, om der er en sammenhæng mellem corona og influenza?

- Det ved man i sagens natur ikke så meget om, for det er en ny situation. Men influenza kan give lungeproblemer, og hvis man i forvejen har influenza og får covid-19 oven i, så starter man fra et dårligere stadie, så de to sygdomme kan potentielt forværre hinanden, forklarer Ole Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce