Annonce
Kerteminde Ugeavis

Lær at undgå "hverdagsskader" hos hunden

Alle hundeejere vil deres hund det bedste, men manglede viden kan give "hverdagsskader", som nemt kunne undgåes. PR-foto
Antallet af hverdagsskader hos hunde stiger, men det kan forebygges med enkle nemme rutiner.
Annonce

Hund: I dag kommer hunde mere til skade end for ti år siden. Det viser statistikkerne hos Agria Dyreforsikring. Heldigvis er det ikke alvorlige ulykker, der får statistikkerne til at vokse, men derimod helt almindelige ting som kloskader, maveproblemer og overvægt, der udgør hovedparten.

Disse skader er dog nemme at forebygge. Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring, forklarer, at Agria Dyreforsikring hver måned modtager regninger for behandling af hunde, der er ramt af sygdom eller skader, som skyldes manglende viden i dagligdagen fra ejerens side.

- De fleste hundeejere er meget omsorgsfulde og vil gerne have sunde og glade hunde. Alligevel ser vi, at flere og flere hunde lider af sygdomme og skader, der ofte kunne være undgået, siger Tine Antvorskov i en pressemeddelelse.

Annonce

Tre gode råd

Tine Antvorskov har tre overordnede råd, som enhver hundeejer let kan følge:

Vær omhyggelig med den daglige pleje som at klippe kløer, børste tænder og give passende rationer mad kombineret med tilstrækkelig motion.

Sørg for, at der ikke ligger genstande fremme, som hunden kan få galt i halsen eller på anden vis komme galt afsted med. Vær opmærksom på de madvarer, som hunden ikke kan tåle, og gem kemikalier godt væk, så hunden ikke forgiftes.

Det er en god idé at holde sig opdateret på, hvordan man bedst passer og plejer sin hund. Man kan også kontakte sin opdrætter hvis man ønsker gode råd om aktivering af netop den hund man har anskaffet sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Annonce