Annonce
Kerteminde Ugeavis

Løb Fyn rundt i vandkanten

Henning Lorenzen, Lars Mose og Michael Rasmussen få sekunder inden starten på Danish Ultra.  Foto Kai Holm
Morten Grundsøe, jægersoldat, ekstremløber, siriuspatruljedeltager med mere har udviklet et nyt koncept for udholdende og udfordrende mænd og kvinder, der vil afprøve egne præstationsgrænser
Annonce

Onsdag den 2. maj klokken otte om morgenen stod tre veltrænede mænd klar til deres livs hårdeste udfordring. De stod let trippende klar til 350 kilometer rundt om Fyn - ikke en turisttur, men gang eller løb i vandkanten.

Kravet var, at deltagerne skulle gennemføre ruten på under 100 timer uden ophold.

Morten Grundsøe - født og opvokset i Kerteminde - med mange erfaringer fra ekstreme kropsudfordringer er arkitekten bag et løb, der skulle være afviklet første gang i påsken, men udsat grundet coronakrisen.

- Der var sendt invitationer ud til ekstrematleter fra hele verden, som Morten Grundsøe udtrykker det.

– Vi har skruet Nordeuropas hårdeste ultratrail raceprogram sammen til de af jer, der ikke - indtil nu - har kunnet få nok.

Morten Grundsøe ærgrer sig selvfølgelig over aflysningen af Kertemindes nyeste tilbagevendende event, men glæder sig alligevel over at få mulighed for at afprøve ruten og back-uppet for deltagerne. Han har selv sidste år gennemført de 350 kilometer inden for tidsgrænsen, og samtidig lavet sine notater for ruten.

Ruten Fyn Rundt er planlagt, så asfalt så vidt muligt undgås. Der løbes eller småtrippes lange strækninger uden deciderede stier langs kysten, på trampestier og skovveje på en nøje planlagt rute. For naturelskere en kæmpemulighed for at opleve den vilde fynske natur eller historiske stier helt tilbage fra vikingetiden.

Starten rundt om Hindsholm betragter Morten Grundsøe som den sværeste, men også den smukkeste. Den sværeste del, fordi cirka 25 procent af ruten er ubefæstet underlag som grus, stenet strand og små vandløb, der skal forceres.

For de tre ekstremløbere var der ikke tid til at nyde naturen. Eventen blev af de tre betragtet som et udholdenhedsløb, for at afprøve sig selv under forskellige forhold med skiftende temperaturer, regnvejr, at løbe/gå om natten og ind imellem at snuppe sig et powernap.

De tre atleter var Lars Mose 53 år og fra Horsens, Michael Rasmussen, 48 år fra Fredericia og Henning Lorenzen 53 år fra Århus. Seje jyder, der foruden egen vægt havde medbragt rygsække med diverse remedier til turen fra 5-10 kg.

Hvis du vil se mere om dette nye spændende Kerteminde initiativ, kan du gå ind på facebook under Danish Ultra og se og læse om Morten Grundsøes videoer og små anekdoter fra dette første Ultra trail race med base fra Kerteminde.

Læs også om Morten Grundsøes næste event fra Kerteminde. – Bike Island. En tur på 550 km på cykel rundt på Fyn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Et godt råd

Annonce