Annonce
Kerteminde Ugeavis

Livredderne åbner for badesæsonen for Kerteminde Nordstrand

Frem til og med 19. august vil der hver dag være livreddere på Nordstranden i Kerteminde. Foto: Trygfonden
Fra fredag den 26. juni sørger de specialuddannede kystlivreddere fra Trygfonden Kystlivredning igen for badesikkerheden på Nordstranden i Kerteminde.
Annonce

Kerteminde: Sommerferien er lige om hjørnet, og i år forventes det, at sommerlandet og særligt strandene bliver fyldt med danske turister, som efter coronatruslen har fravalgt udlandsrejsen. Derfor er det også vigtigt, at badesikkerheden er i top, når de mange mennesker skal i bølgen blå.

Det sørger de specialuddannede kystlivredderne fra Trygfonden Kystlivredderordning for på Nordstranden i Kerteminde, når de igen er klar i livreddertårnet fra på fredag 26. juni.

Livredderne er der frem til og med den 19. august hver dag fra klokken 10 til 18. De passer på badegæsterne og informere om badesikkerhed.

Annonce

Hold afstand

På stranden gælder det som alle andre steder, at man skal holde god afstand til hinanden. Derfor er livredderne blevet trænet i at tage de rette forholdsregler. Livreddertårnet er også forsynet med det nødvendige udstyr, som livredderne bruger, når de skal træde til med hjælp til badegæsterne.

- Vi håber, at vejret er med os, så alle, der nyder sommeren i Danmark i år, kan komme ud og opleve de danske strande, når de er bedst, siger programchef i Trygfonden, René Højer, i en pressemeddelelse .

- Hvis man endnu ikke kan svømme eller har børn, der skal til at lære det, er det oplagt også at bruge strandturene til at øve sig, understreger han.

Annonce

Bad i det markerede område

I 2019 gennemførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 67.480 indsatser, hvoraf de 12 betegnes som aktioner, hvor personer var i livsfare. Ingen af disse var dog i Kerteminde.

På strandene markerer livredderne med to rød-gule flag i vandkanten det område, hvor de holder særligt øje, og hvor det derfor er mest sikkert at bade.

- Livredderne har konstant øje på, hvad der foregår i området mellem flagene, så hvis man kommer i nød, er der størst chance for, at det hurtigt bliver opdaget, hvis man bader der, påpeger Anders Myrhøj, der er kystlivredningschef i Trygfondens Kystlivredning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Et godt råd

Annonce